Původně měl majitel požadavek jen na malou rekonstrukci. Spíš jen lehce upravit dispozici, vymalovat a dát nový nábytek. Nakonec to ale dopadlo jinak. Tenhle dům na předměstí jihoafrického Kapského Města ve výsledku prošel kompletní rekonstrukcí. A to dost zásadní.

Zdroj: VLM

Padly stěny

Exteriér domu zůstal prakticky nezměněný. Dům vypadal dobře, střecha je nádherná. A tak stačily jen drobné opravy a úpravy, natřít ho fasádní barvou a z domu se vyloupla nádherná vilka.

To uvnitř se vyřádili zedníci opravdu hodně. Padly stěny a prakticky celé rozvržení interiéru vzalo za své. Vše bylo nahrazeno novými vzdušnějšími prostory. Obývací pokoj má probourané nejen stěny, ale i strop. Takže najednou se zde objevil ohromný společenský prostor. Kuchyně je sice součástí, ale v jakémsi výklenku. Ideální pro to, aby neobtěžovala a přitom aby byla součástí interiéru. Průhled až ke střeše odhalil krásné krovy, které září ve světle závěsného kovového lustru.

Celý interiér je vybaven nábytkem vyrobeným na zakázku. Ale nečekejte nic extravagantního. Tohle je jednoduchý „selský“ design. Tedy dřevo, včetně posuvných laťovaných dveří, trámy, otevřené police. Žádná moderna nebo minimalismus. Svěží paleta moderních neutrálních barev a textilního nábytku od místních designérů a řemeslníků dělá z domu místo, kam se majitelé rádi vrací.

  • Projekt: Family Cottage
  • Lokace: Kapské Město, Jihoafrická republika
  • Foto: Daniela Zondagh
  • Autor a zdroj: Studio Harris