Dům, ke kterému byli přizváni architekti ze studia Architecturefirm, se z velké části nedal zachránit. Byl v totálně dezolátním stavu. Po prohlídce stavby zjistili, že je špatně založen, takže se sesedá, a navíc střecha byla zčásti shořelá a zčásti sežraná houbami a cizopasníky. Takže když byl dům ukotven v zemi, přišla na řadu střecha. Komplet ji museli zbourat a nahradit novou.

To ovšem dalo architektům volnou ruku k rekonstrukci. Současně totiž museli vybourat prakticky celý střed domu, který byl zasažen vodou stékající z původní střechy. Architekti to ale vzali jako hlavní devizu. Otevřeli totiž interiér až do krovu a na horním ochozu, který vznikl, postavili odpočinkovou zónu a ložnici. Další ložnice pak jsou umístěny v rozích v dolní části pod ochozem. Tím vznikl ohromný nádherný bílý prostor, který s původním temným nemá nic společného. Zvlášť ne díky tomu, že na střechu instalovali velkou měrou střešní okna, která tak zaplavují interiér slunečním světlem.

Kompletní zastřešení a stavba mezipatra pak mohla nechat vyniknout nádhernému novému trámoví, jenž se stalo dominantou interiéru obloženého běloskvoucím sádrokartonem.

  • Autor: Architecturefirm
  • Lokace: Atlanta, USA
  • Podlahová plocha: 213 m²
  • Foto: Garey Gomez
  • Zdroj: BowerBird