Mladí manželé z Brna se obrátili na architekty společnosti KYZLINK s Zasazení zahradního domku do terénupožadavkem na návrh venkovní sauny a zahradního posezení v bezprostřední blízkosti novostavby rodinného domu.

Všechny požadavky investora architekt uspokojil pod jednou střechou. Navrhl jednu kompaktní stavbu, která obsáhne saunu, ochlazovnu i zahradní posezení. Venkovní vzhled plně koresponduje s minimalistickým vzhledem jejich rodinného domu. Zahradní domek uprostřed vzrostlé zeleně je pohodlně přístupný z terasy po dlážděném chodníku a poskytuje možnost relaxace na čerstvém vzduchu v jakémkoliv ročním období.

Z čeho se stavělo?

Nosnou konstrukci tvoří monolitický betonový blok ve tvaru písmene L v prostoru nad saunou a ocelový rám nad posezením. Sauna je dřevěná, zateplená, obložená mořeným teakovým dřevem. Na výrobu pergoly byly použity masivní teakové lamely. Ve středu stavby architekt navrhl vestavěný truhlík na popínavé rostliny. Příchod od domu je vydlážděn (dlažba Atlas Concorde, série Plan, Sand) v pískovém odstínu, tatáž dlažba je použita pod pergolou a v bezprostředním okolí domku. Nezapomnělo se ani na venkovní zdroj elektrické energie, umožňuje použití grilu, sekačky, teplometu…

Zahradní nábytek

Zahradní nábytekZvláštní pozornost architekt věnoval výběru nábytku. Použil osvědčenou značku zahradního teakového nábytku Hartman, která je proslulá kvalitou i pohodlným užíváním.

Vybral jídelní stůl Tiepolo 180 x 180 cm a židle Paolo Dinning (stohovatelné, s textilními zády). Lehátko je od zn. TRIBU.

Petr Pospíšil a Petr Kolář, KYZLINK architects&interior