Guillermo del Toro vlastní již několik domů v Los Angeles. Nejznámější je jeho dvojdomek známý jako Bleak House, kde údajně uchovává svou rozsáhlou sbírku knih, uměleckých děl a dalších zajímavostí. Nyní se však rozhodl rozšířit své portfolio nemovitostí a zakoupil eklektickou stavbu ve stylu puebla v žádané čtvrti v Santa Monice za 4,2 milionů dolarů.

Podle záznamů byla tato atraktivní nemovitost postavena již ve 20. letech minulého století, ale od té doby byla kompletně přestavěna a zmodernizována.

Del Torovo nové jednopatrové obydlí stojí na pozemku obehnaném zdí a bránou, která vede na travnatý přední dvůr. Uvnitř je 5 ložnic a 5 koupelen, které se nacházejí na obytné ploše 330 metrů čtverečních. Interiér je zařízený dřevěnými podlahami a dlaždicemi, zakřivenými zdmi, klenutými dveřmi, vintage svítidly a vitrážovými okny.

Mezi hlavní prvky patří vstupní foyer, které vede do prostorného formálního obývacího pokoje se zděným krbem a vestavěnými policemi a formální jídelny s designovým lustrem. Elegantně navržená kuchyň je vybavena bílými skříňkami s barevnými prvky a špičkovými nerezovými spotřebiči. Její součástí je také prosklený snídaňový kout se stolem a vestavěným posezením.

Hlavní apartmá je vybaveno velkou šatnou a luxusní koupelnou inspirovanou lázněmi se dvěma toaletními potřebami, vanou a parní sprchou. Dále se zde nachází mediální místnost, která navazuje na centrální dvůr obložený kamenem, který je ideální pro lenošení a zábavu pod širým nebem. Nachází se zde také útulné ohniště s grilem. V samostatně stojící garáži pro dvě auta je samostatná místnost s kuchyňským koutem a koupelnou.

Zdroj: Dirt.com, Profimedia.cz