Jak se tak občas stává, když má bohatý a slavný muž děti s novou ženou, prodá dům, který kdysi sdílel s bývalou manželkou, a koupí si jiný, v němž se usadí s novou rodinou. Příkladem je filmová hvězda Richard Gere, který po více než 20 letech prodává své rozsáhlé sídlo v Pound Ridge ve státě New York. Za malebnou nemovitost s několika dalšími rezidencemi požaduje 28 milionů dolarů, což je v přepočtu 600 milionů korun.

Na začátku roku 2018 se 72letý herec známý díky hlavním rolím v kultovních filmech 80. a 90. let, jako je například Pretty Woman, po několika letech námluv potřetí oženil. Jeho nová manželka je španělská publicistka a politická aktivistka Alejandra Silva. Nastal čas na stěhování!

Celý areál, který má 50 hektarů, je ukrytý v idylické venkovské uličce, přitom leží jen hodinu jízdy autem od Manhattanu. Součástí nemovitosti je dalších pět staveb, které jsou rozeseté po celém pozemku. Jedna z nich slouží jako kancelář, jedna jako kůlna a v jedné se ukrývá šest stájí pro koně. Zatímco exteriér vás okouzlí příjemným anglickým rustikálním stylem, interiér je vybavený luxusně, ale zároveň pohodlně.

Třípodlažní hlavní rezidence s 19 pokoji měří více než tisíc metrů čtverečních, má celkem osm ložnic, devět krbů, devět koupelen a několik pokojů s toaletou. Spolu s oplocenými výběhy, klikatými zahradami, zvlněnými kopci protkanými jezdeckými stezkami a hustými porosty starých stromů patří k četným venkovním zařízením komplexu i soukromý rybník s písčitou pláží, bazén obklopený trávníky a velké fotbalové hřiště.

Zdá se, že Richard a Silva se už sbalili a odjeli do nedaleké, stejně bohaté komunity North Salem, kde se usadili v aristokratickém georgiánském sídle z červených cihel postaveném ve 30. letech 20. století. Manželé si nemovitost o rozloze 9 tisíc metrů čtverečních v tichosti pořídili zhruba před rokem za 9,8 milionu dolarů a za prázdný sousední pozemek utratili dalších 700 000 dolarů.