Boho, hygge, skandinávský, ale i etno styl mají jedno společné – a to je dostatek rostlin a květin v interiéru. Právě ty mohou udělat váš dům či byt domovem, kam se budete rádi vracet. A proč? Protože zde bude převládat příjemná a útulná atmosféra. Když je doplníte o neutrální zařízení interiéru spolu s výraznějšími barvami v podobě doplňků a dekorací, budete se doma cítit skvěle.

Květiny nejen ve váze a květináči

Pokud chcete využít rostlin nejen v jejich přírodní podobě (v květináči nebo ve váze), můžete je vnést do svého domova v podobě textilu, tapet, ale třeba i nádobí. Jen si dejte pozor, abyste to s nimi nepřehnali, florální, ale i jakékoliv jiné výrazné motivy se rychle okoukají.

Vertikální zahrada

Rostliny nemusíte mít jen v květináči, ale klidně i ve formě vertikální zahrady. Je spousta budov či interiérů, kde rostliny pokrývají celou stěnu nebo fasádu. Věděli jste, že rostliny pokrývající fasádu budovy mohou efektivně zlepšit jejich klima?

V interiérech se nejčastěji používají nosné konstrukce z voděodolných materiálů, na které jsou umístěny závěsné kontejnery s rostlinami. Pokud patříte ke kutilům, můžete použít i obyčejné palety, do kterých rozmístíte květináče a truhlíky. Ideální jsou samozavlažovací.

Dobře budou vypadat kvetoucí i nekvetoucí květiny, popínavé rostliny, bylinky, ale i umělé rostliny – v případě, kdy se vám nebude chtít o rostliny starat.

Klasika, která neomrzí

Kromě vertikálních stěn, živých obrazů nebo tapet s motivy rostlin, můžete vnést rostliny do svého domova i v klasické podobě – stačí vybírat z hezkých květináčů a váz, které prostor hezky oživí.

Zdroj: ireceptar.cz, living.cz