Růžová barva se už dávno nehodí jen do dívčích dětských pokojů. Jde o trendy odstín, který můžete v jisté míře využít takřka v každé místnosti vašeho domu či bytu. Stačí, když se zaměříte na výběr správného odstínu. Nikdy však nezapomínejte na to, že méně je někdy více. A u výrazných barev, mezi které růžová bezpochyby patří, to platí dvojnásobně.

Jak působí růžová barva na psychiku?

Růžová barva působí na lidskou psychiku uklidňujícím dojmem, uvolňuje napětí a navozuje pocit pohodlí. Hodí se perfektně jak k industriálnímu stylu bydlení, tak i do boho domova. Prostor zjemní a zútulní. Je to něžná a nevinná barva, vyjadřuje lásku, energii, optimismus, ale také inspiraci. Růžová barva povzbuzuje chuť k jídlu, i proto je vhodná také do kuchyně či jídelny.

Zdroj: Youtube

Jaké odstíny růžové známe?

Odstínů růžové barvy je opravdu hodně. Zde jsou nejznámější z nich:

Světle růžová, perleťová, pudrová, starorůžová, fuchsiová, lososová, antická růžová, bodláková, purpurová, křiklavě růžová, ledově růžová, meruňková.

K těmto odstínům se perfektně hodí tyto barvy:

Bílá, vanilková, krémová, levandulová, šedá, tmavě šedá, béžová, kávově hnědá, zelená, námořnická modrá, tyrkysová, tmavě modrá, švestková, zlatá.

Zdroj: ireceptar.cz