Než začnete vařit rýži v mikrovlnce, je důležité ji připravit. Můžete si vybrat mezi bílou nebo hnědou rýží. Pokud jste v časovém presu, doporučujeme použít bílou rýži, která se vaří rychleji. Vložte potřebné množství rýže do misky a důkladně ji propláchněte pod tekoucí vodou. Pokud máte čas, nechte ji namočenou v teplé vodě po dobu alespoň 30 minut, tím se zkrátí doba vaření.

Rýže vařená v mikrovlnce navíc výborně chutná:

Zdroj: Youtube

Vaření rýže v mikrovlnce je tak snadné!

Po opláchnutí a namočení přidejte do misky s rýží potřebné množství vody a soli podle chuti. Obecně platí, že na jednu porci rýže je potřeba jedna a půl porce vody. Pokud tedy vaříte například jeden šálek rýže, přidejte k ní jeden a půl šálku vody. Přidejte také trochu soli podle chuti. Směs důkladně promíchejte.

Tady jsme vařili snadno a rychle v mikrovlnce brambory.

Nyní je čas dát misku s rýží a vodou do mikrovlnky. Nejprve ji zakryjte vhodným víčkem nebo fólií, která umožní únik páry. Vařte rýži na vysokou teplotu po dobu 10 až 12 minut, přičemž ji každých pět minut promíchejte. Po uplynutí času ji nechte v mikrovlnné troubě ještě pár minut odstát, aby se dokonale prohřála.

Vaše rýže je hotová a můžete ji podávat jako přílohu k masu, zelenině nebo jídlům podobného typu. Dobrou chuť!

Zdroj: https://ireceptar.cz