Suroviny:

500 g zeleného a bílého chřestu nakrájeného na kousky

1 lžíci másla 1 lžíci moučkového cukru 1 šalotku nasekanou najemno 5 lžic slunečnicového oleje 1 lžíci bílého vinného octa 1 lžíci citrónové šťávy 2 vejce uvařená natvrdo 2 lžíce najemno nasekané petrželky 1 hlávkový salát snítky bylinek na ozdobu sůl a čerstvě umletý černý pepř

Návod:

Chřest, máslo, sůl a cukr dáme do většího hrnce a přelijeme vařící vodou. Přiklopíme poklicí, uvedeme do varu a necháme cca 15 minut mírně vařit. Pak vodu slijeme. Šalotku, olej, ocet, citrónovou šťávu, sůl a pepř dáme do misky a rozšleháme. Vejce rozkrájíme na tenké plátky a opatrně je promícháme s chřestem a petrželkou. Touto smění na závěr poklademe natrhané listy salátu a pokapeme připravenou zálivkou. Ozdobíme snítkami petrželky nebo bylinek a ihned podáváme.