Suroviny:
500 g zeleného a bílého chřestu nakrájeného na kousky
1 lžíci másla
1 lžíci moučkového cukru
1 šalotku nasekanou najemno
5 lžic slunečnicového oleje
1 lžíci bílého vinného octa
1 lžíci citrónové šťávy
2 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce najemno nasekané petrželky
1 hlávkový salát
snítky bylinek na ozdobu
sůl a čerstvě umletý černý pepř
Návod:
Chřest, máslo, sůl a cukr dáme do většího hrnce a přelijeme vařící vodou. Přiklopíme poklicí, uvedeme do varu a necháme cca 15 minut mírně vařit. Pak vodu slijeme. Šalotku, olej, ocet, citrónovou šťávu, sůl a pepř dáme do misky a rozšleháme. Vejce rozkrájíme na tenké plátky a opatrně je promícháme s chřestem a petrželkou. Touto smění na závěr poklademe natrhané listy salátu a pokapeme připravenou zálivkou. Ozdobíme snítkami petrželky nebo bylinek a ihned podáváme.