Samé dřevo

Množství dřeva v interiéru vzbuzuje otazníky. Volba dřevěné dubové podlahy byla jednoznačně správná – venkovské kuchyni v rustikálním stylu tvoří dobrý základ. Třešňové dřevo kuchyňské linky působí velmi příjemně, elegantně a luxusně. Kromě toho není příliš tmavé a jeho teplý tón interiér s bílými stěnami zútulňuje. Hlavní problém spočívá v tom, že se nažloutlé dřevo dubu se slabým zeleným podtónem k třešňovým dvířkům kuchyňské linky příliš nehodí.

Kombinace materiálů

Barevně by se k nažloutlé dubové podlaze lépe hodila kuchyňská linka ve světlém, krémovém nebo vanilkovém laku, které by zdůraznily její venkovský charakter. Naopak dubové dřevo domořené na chladný tmavší odstín by kuchyni dodalo eleganci. Pokud majitelé preferují třešňové dřevo nebo se dále v domě opakuje, slušelo by dubové podlaze zesvětlení bílou lazurou. Vybělený dub získá teplejší odstín přirozeně navazující na načervenalý podtón třešně.

ČTĚTE TAKÉ:

Velká lednice

Na snímku na první pohled zaujme americká nerezová lednice, vestavěná do symetricky koncipované nábytkové sestavy. Ačkoliv se snaží hmotu extrémně široké a hluboké lednice potlačit, výsledek působí dosti mohutně. Obecně platí, že ve stylových kuchyních vypadají lépe zabudované chladničky. Pokud jsou solitérní, pak by měly být v retro stylu, s povrchem v krémovém laku. Zde by snad pomohl bílý nátěr horní římsy, který by sestavu opticky snížil, a tím jí ubral na objemu.

Sedací nábytek

Sedací nábytek, který lze na fotografii zahlédnout, nebyl vybraný právě šťastně. Taburet vedle lednice působí díky jednobarevnému plátěnému potahu zbytečně fádně. Vždyť nabízí skvělou příležitost, jak rozlehlé plochy masivního dřeva příjemně oživit barvou nebo vzorem. Také barové židle se sem stylově nehodí. Kovový nábytek z tmavých prutů se lépe hodí ke světlým lakovaným kuchyním. Do kuchyně z masivní třešně by lépe zapadly židle se subtilní konstrukcí z třešňového dřeva s textilním potahem.

Nevhodné osvětlení

Osvětlení nezapře práci odborníka. Jeho rozmístění, typu a světelnému výkonu nelze nic vytknout! Výkonné reflektory nenápadně zapuštěné do uměle sníženého sádrokartonového podhledu osvětlují kuchyni intenzivním jasným světlem, které má zcela zásadní vliv na celkovou atmosféru místnosti. Trojice drobných svítidel nad ostrůvkem je půvabná, stylově sem bohužel příliš nezapadá. K třešňovému dřevu a žulové desce by se spíše hodila klasická elegance skleněných svítidel z trojvrstvého ručně foukaného skla.