Půlka března je ideální doba na výsadbu otužilých letniček přímo do záhonů či pařenišť nebo na předpěstování zeleniny. Neustálé střídání tepla a zimy některým druhům letniček prospěje.

Jak správně postupovat a které nástroje budete při práci potřebovat, se dozvíte ve videu:

Zdroj: Youtube

Tyto letničky vysazené v březnu rozzáří vaši zahradu

Pokud zasadíte letničky, jako jsou islandský mák, ostrožky či sluncovka, už v březnu, zahrada se vám s vypuknutím jara rozzáří všemi barvami.

Islandský mák - jedna sukně červená, druhá krémově bílá, třetí zase meruňková. Islandský mák si zamilujete kvůli jeho pestré paletě jemných pastelových barev, a tak vaši zahradu promění v opravdový zážitek. Navíc s jeho vysokými stonky vám hned padne do očí. S výsadbou této letničky byste neměli dlouho otálet, protože se jí v létě v našich podmínkách nedaří.

Dalšími letničkami, které byste si na svou zahradu měli v březnu vysázet, jsou ostrožky. Stejně jako u islandského máku si vyberete ze spousty barevných variant od růžové přes modrou až po ledově šedou.

Sluncovka je národní květina amerického státu Kalifornie, ale spolehlivě rozzáří i vaši zahradu, a to doslova. Květy mají žlutou až sytě oranžovou barvu a otevřou se pouze na slunci. Ve stínu a špatném počasí zůstávají zavřené, aby chránily pyl. Proto při výsadbě sluncovek hledejte místa, kam slunce dosáhne.

Zdroje: ireceptar.cz, zahrada-centrum.cz, primakytky.cz