Atomic Sputnik – zajímavý název pro světlo, že? Ale vypadá velmi zajímavě. Jako atomy spojené vazbami v isooktany. Je to moderní a zajímavé. V barvě mohou vynikat v dětském pokojíčku. V černé pak vytvoří zajímavou atmosféru i v klasičtějším obývacím pokoji. Vzhledem k tomu, že existují varianty jak na strop, tak i jako stojací lampy, je výběr velmi rozsáhlý.


Je spousta lampiček na stoly. V poslední době se však zdá, že vládne moderní design. Jenže ne každý touží po ostrých tvarech, divokých křivkách a ramenech dlouhých jak lodní ráhno. Prostorově úsporná, a přitom klasicky elegantní je lampička Billy. Lampička je navíc vybavena protisměrným pozlaceným stínítkem, takže majitele neoslňuje samotná žárovka. Vše je odražené nepřímé světlo.





Lustr, ale i stojací lampa Botti chce trochu odvahy. Tenhle styl art deco nepasuje kamkoli. Je zapotřebí pečlivě vybírat, kam se instaluje. Je to exkluzivní věc pro exkluzivní místo. Může sloužit jako hlavní osvětlovací těleso, stejně jako doplňkový solitér.








Zpátky ke klasice. Kdo má rád vyloženě tradiční tvary, řekněme něco šmrncnuté britskou tradicí, tak by se měl poohlížet třeba po nástěnných svítidlech Charles. Kov – chrom nebo pozlacení, jemné perforování… Co klasičtějšího hledat?





Miles Davis, hvězda jazzového nebe. A nemusíme vůbec váhat, že tato lampa Miles byla pojmenována právě po něm. Proč? Jen se na ni podívejte. Je opravdu jak jazzová trubka. Ve špičkové kvalitě a v eleganci, kterou nenabídne jen tak nějaký moderní výrobek.



Pastorious je lampička, která je klasická s nůžkovým systémem posunu, podobně jako nahoře představený Billy. Může být jak nenápadnou lampičkou u postele, stejně jako dominantou při osvětlování detailů interiéru. A když jde o detaily, tahle lampička má co nabídnout. Například vedení kabelu je přesně vpleteno do mechanismu, upevňování je pomocí nádherných kliček…


Stanley. To je lampa ze série Unique, tedy vytvářená designéry jako unikátní kousky. Nic konfekčního. Žádná velkovýroba. Prostě design v té nejčistší podobě. Stanley tak může vypadat jako elegantní stojací lampa, stejně jako efektní veselý závěsný lustr.