V nabídce jsou bezpečnostní dveře od moderní lakované bílé až po imitaci měděné. Samozřejmostí je alternativa matného provedení a novinkou je možnost personalizované povrchové úpravy dveří s fotografií.

Povrch vyvinuli a vyrábějí v Rakousku zejména pro potřeby namáhaných interiérů - např. chemických laboratoří, operačních sálů, sprchových koutů, bazénů či letištních hal s nejvyššími požadavky na kvalitu. Tvrdost povrchu je zajištěna dvojitým vytvrzením akryl-polyuretanové pryskyřice, díky čemuž vyniká odolností vůči nárazu, teplotám, otěru a poškrábání.

I vchodové dveře jsou často vystaveny extrémním podmínkám. „Bezpečnostní dveře musí odolat pokusům o vloupání, požáru, hluku a každodennímu provozu. Během jejich životnosti - tedy v průběhu 25 let - otevře a zavře průměrná čtyřčlenná rodina vchodové dveře v průměru až 200tisíckrát. S povrchem FunderMax si budou moci naši zákazníci vybrat povrchovou úpravu extrémně odolnou vůči oděru, poškrábání, tlaku či povětrnostním vlivům,“ zdůraznila marketingová manažerka Martina Gojdič ze společnosti SHERLOCK® ASSA ABLOY.

Společnost SHERLOCK® představila vzorník deseti ukázkových povrchů, mezi nimiž jsou například imitace mramoru, bronzová patina či geometrické vzory. Zhotovit však dokážou dveře na základě fotky či jiného komplikovanějšího vzoru. „Patentovaná technologie FunderMax udělá z bezpečnostních dveří designovou vychytávku,“ řekla Gojdič. Navíc - na speciálním povrchu, ať už je matný, nebo lesklý, nezůstávají otisky prstů.

Víc na www.sherlock.cz.