Letošní devátý ročník festivalu světla je vlastně symbolický. Právě světlo může evokovat naději a novou budoucnost, ale také formu, jejímž prostřednictvím se dá dívat na vše kolem nás jinýma očima. Ovšem festival je skvělý také v tom, že za světelnou krásou se prostě musíte zvednout ze židlí.

Kam vyrazit

V Holešovicích zamiřte do Průmyslového paláce na Výstavišti Praha, tady se chystá velkolepá projekce studia Onionlab. Další vás čeká ve zdejší Hvězdárně a planetáriu plus Stromovka se promění v Živý les. V Karlíně nebude chybět videomapping na kostele sv. Cyrila a Metoděje, se světlem si pohrají také designéři Vrtiška a Žák (zamiřte do budovy Kooperativy). Další světelná show se odehraje v karlínských kasárnách (projekčním plátnem se stane povrch těla živočichů), na pohyblivé instalaci u vodní elektrárny Štvanice a v Hauch Gallery. Staré Město tradičně láká na Staroměstské náměstí, do Klementina, na Slovanský ostrov a ještě do ulice Ve Stínadlech.

Stáhněte si a bavte se

Doslova žhavou novinkou je mobilní aplikace a trasa nazvaná Signal AR. Abyste mohli obdivovat díla v rozšířené realitě, musíte mít jen chytrý telefon a festivalovou aplikaci. A dobré boty, ve kterých vyrazíte do Karlína, až budete chtít. Nepotřebujete vstupenku ani není důvod hlídat kalendář, protože tahle novinka má být v provozu minimálně rok a funguje netypicky od 8 do 19 hodin.

Zdroj: Signalfestival.com