Sisyfos je podle řeckých bájí muž, který za trest musí valit svůj kámen na věky věků do kopce, aby mu těsně před vrcholkem kámen uklouzl a znovu se svalil dolů. Podle něj je pojmenovaný úžasný kinetický stůl, jehož centrální částí je písek a v něm kulička.

Bruce Shapiro na projektu pracoval mnoho let, protože se mu líbila myšlenka něčeho, co se neopakuje. Něčeho, co je stále nové. Stále dynamické, měnící se. Něco, co by dokázalo člověku připoutat oči, uvolnit ho. Inspiraci pak hledal v umění obrazů v písku, japonských zahradách a kresbách mandal.

Stoly, které vytvořil, jsou z různých dřev, které vytvářejí kostru. Nohy jsou kovové. Střed stolu je ze skla a pod ním je plocha jemného bílého písku. V něm se pohybuje kulička, kterou vodí speciální mechanismus skrytý pod stolkem. Počítačem řízený pohyb pak dokáže pomalu vytvořit neuvěřitelné obrazce. Plocha je navíc prosvětlená, což zvyšuje kontrast písku. Vše je možné řídit počítačem nebo přes mobilní aplikaci. Nyní hledá ty, kteří podpoří výrobu těchto stolů, pomocí Kickstarteru.