I když roste až do výšky 2 metrů, jedná se o nenáročnou rostlinu na pěstování, která je k dostání v několika odrůdách. Pokud s její výsadbou teprve začínáte, najděte pro ni místo plné hlinité nevysychavé půdy. Stanoviště zvolte slunné, kde řapíky rychleji dozrávají, nebo polostín, kde jim ostré paprsky neublíží. Vysazenou rostlinu pravidelně zalévejte a okopávejte. Pokud vyraší květy, odstraňte je, abyste jí dodali více energie pro růst.

Rebarborový kompot? Ano! Podívejte se na rychlý recept!

Zdroj: Youtube

Vyzkoušejte metodu rychlení rebarbory

Rebarbora se dá sklízet jen do června. Aby sezona netrvala jen dva měsíce, je potřeba růstu rebarbory pomoct. Tady platí následující pravidlo: čím dříve sklidíte, tím jsou řapíky sladší a křehčí. Toho dosáhnete jedině rychlením rebarbory. Jak na to? Stačí výhonky zakrýt nádobou, suchým listím či slámou. Při výběru poklopu pamatujte na to, že výhonky stále rostou a musí se do něj vejít i v budoucnu.

Pozor však dávejte na noční mrazy a silné sluneční paprsky, které mohou u probuzené rostliny nadělat víc neplechy než užitku. V mrazech může umrznout, teplo a slunce ji zase pod tmavým poklopem uškvaří. U černých plastových kbelíků je proto potřeba hlídat vývoj počasí a v teplejších a slunečných dnech poklop vyměnit za jiný. Rostlina ve tmě ožije a po zhruba 8 týdnech se můžete těšit ze sklizně.

Zdroje: almanac.com, rhs.org.uk