Sklo dnes představuje velmi pevný materiál, který je schopný se dokonale přizpůsobit mnoha požadavkům interiéru i exteriéru a suplovat vlastnosti dalších materiálů. Navíc interiér perfektně doladí barevnými odstíny i rozmanitým designem.

Podívejte se na zajímavé nápady, jak využít sklo v interiéru:

Zdroj: Youtube

A proč je sklo žádaným prvkem v interiéru? Je designově čisté a nadčasové. Snadno se kombinuje s jakýmkoli materiálem nebo barvou. Ať už budete mít byt zařízený ve starožitném, či moderním stylu, sklo s ním vždy sladíte. Dalším benefitem skla je řešení problémů s nedostatkem světla v interiéru, které se díky němu dostane do další místnosti.

Skleněný materiál může také přebrat funkci osvětlení. V kombinaci s LED diodovými páskami ho lze rozzářit. Pokud navíc máte doma alergika, oceníte antialergennost skla.

Možnosti využití skla v interiéru

Sklo můžete použít na dveře, stěny, vestavěné skříně, obklady, výplně nábytku, desky stolů a stolků, poličky, akvária, zábradlí, desku kuchyňské linky nebo obložení krbu.

Trefou do černého je ale také skleněný lustr, který vypadá skvěle a navíc se může stát i zajímavým designovým prvkem. Pokud si vyberete lustr z čirého skla v minimalistickém provedení, nebude rušit celkový dojem v místnosti, naopak navodí dojem čistoty a lehkosti. Zvolíte-li barevné či jinak nápadné svítidlo, můžete ho naopak využít jako atraktivní dominantu interiéru.

Kombinujte sklo s přírodními materiály

Sklo je samo o sobě nádherný materiál, který lze použít v mnoha variantách. Pokud ale chcete být skutečně „trendy“, zkuste tento materiál kombinovat s dalšími přírodními materiály – se dřevem, kamenem, betonem či kůží. A to v libovolných variantách.

Zdroj: living.cz, homebydleni.cz