Člověk je v principu tvor společenský a v kolektivu dalších lidí se jednoduše cítí příjemně. A nejlépe mu je mezi těmi, které dobře zná a má je rád. Kromě rodiny a přátel do okruhu těch nejbližších často patří i sousedé. Na tom, že se z lidí, které nejprve letmo potkáváte na chodbě nebo vídáte přes plot, stanou vaši kamarádi, není nic divného – se sousedy sdílíte stejný prostor, a tak k sobě logicky máte blízko.

Hledáte nové místo k bydlení a přemýšlíte, jak poznat, že v dané lokalitě existuje silná sousedská komunita? Nestyďte se za svou zvědavost a jednoduše se na situaci zeptejte stávajících obyvatel, kteří budou nejlépe vědět, jak se věci mají. Když jim vysvětlíte, proč informace potřebujete, rádi vám odpovědí. A pokud si vzájemně sednete, může být toto setkání základem pro nové přátelství.

Existuje ovšem i další znamení, podle něhož i z pozice pozorovatele odhadnete, zda se místo, které jste si vyhlédli, hodí pro navazování nových přátelství. Jde o společné prostory, kde se můžete s blízkými i vzdálenějšími sousedy nenásilně potkávat. Čím více venkovních i vnitřních míst pro setkávání bytový komplex nabízí, tím větší je šance, že si zanedlouho najdete nové známé. Pokud navíc patříte mezi extroverty, půjde to úplně samo. Že se naopak stydíte? Nebojte, někdo se vás určitě rád „ujme“.

Bydlení v přírodě s Prahou za zády

Hledáte bydlení v okolí Prahy, které má přátelského ducha, podporuje zdravé sousedské vztahy, a navíc představuje perfektní rovnováhu mezi přírodou a městem? Pak rozhodně prozkoumejte developerský projekt Velvaria Residence. Ten se nachází v Horoměřicích, které leží jen kousek za Prahou. I když cesta z Horoměřic do centra Prahy trvá díky skvělé dopravní dostupnosti jen 20 minut, obec si se svými 4 000 obyvateli zachovává charakter vesnice, kde stále ještě funguje sousedská pospolitost.

Nový komplex nabídne celkem 234 bytových jednotek, mezi nimiž nechybí garsoniéry ani rozsáhlé čtyřpokojové byty. Prostor, za nímž stojí renomovaný slovenský developer VI Group a jeho česká pobočka VI Group CZ, tak nabídne útulné zázemí jednotlivcům, mladým i starším párům a samozřejmě i rodinám s dětmi. Díky tomu v Horoměřicích vznikne zajímavé propojení generací, které může být přínosné a poučné pro všechny zúčastněné.

Projekt Velvaria Residence je zasazen do rozlehlého zeleného parku. V něm nebudou chybět altánky, venkovní jezírko, tenisový kurt a rozlehlá travnatá plocha, která může být dějištěm dětských her. Ke společnému trávení času vybízí i venkovní amfiteátr, který slouží k posezení, odpočinku a relaxaci. Anebo ho lze využít – v souladu s původní funkcí – i ke sledování kulturních vystoupení. Současná doba budování komunit přeje, a proto vám držíme palce, abyste i vy měli štěstí na sousedy podle vašich představ.