Stévii si cenili už před mnoha staletími jihoameričtí indiáni, kteří ji využívali jako sladidlo i součást tradiční přírodní medicíny. Od té doby se stačila dostat z Paraguaye a Brazílie do celého světa a dnes se pěstuje na mnoha místech naší planety. Používá se podobně jako další nízkokalorická sladidla v celé řadě potravin, u kterých se výrobci snaží o snižování energetické zátěže.

Stévie: až 300x sladší, tepelně stabilní

V čem tkví kouzlo moderního sladidla získávaného z drobné rostlinky? Jeho sladivost je až 300x vyšší oproti klasickému řepnému cukru, 10 gramů tedy osladí stejně jako 3 kg cukru. Na rozdíl od něj ale nezvyšuje hladinu krevního cukru.

Se stévií můžete sladit i vy doma – díky sladidlům Irbis, která nabízejí chuť jako cukr.

Sladidla Irbis ze stévie se ale hodí pro kohokoli, kdo vyznává zdravý životní styl a hlídá si příjem energie. Pozitivní vlastností je tepelná stabilita stévie. To znamená, že se dá sladilo využít do studených i teplých nápojů a také při vaření, pečení nebo zavařování. Velkou výhodou sladidel Irbis ze stévie je pak výborná sladká chuť, kterou zabezpečuje patentovaný způsob výroby.

Stévie v tabletách i v prášku

U sladidel Irbis máte vždy na výběr mezi tabletami a sypkou formou. Sladidla Irbis jsou k dispozici v praktickém dávkovači (110 tbl.), náhradním balení (220 tbl.) a ve formě sypké směsi (250 g). Jedna tableta osladí jako jedna kostka cukru, u práškové formy pak jedna lžička sladidla osladí stejně jako čtyři lžičky cukru, přitom o 82 % méně kaloricky a s jedinečnou chutí.

Kompletní sortiment sladidel Irbis najdete na www.nasevitaminy.cz.