Čokoládové sušenky neboli cookies jsou oblíbenou sladkostí u dětí. Vychutnáte si je i jako dezert ke kávě a můžete je vzít s sebou na výlet nebo piknik. Jejich domácí příprava má jednu velkou výhodu, a tou je přehled nad použitými ingrediencemi. Vyhnete se konzervantům, ztuženým tukům, čokoládě neznámé kvality a dalším látkám, které se v průmyslové výrobě běžně využívají. Ve vaší kuchyni vám bude stačit jen několik surovin a trocha práce s přípravou těsta, kterou vám navíc může usnadnit kuchyňský robot. Navíc se váš byt během pečení nádherně provoní čokoládou a lískovými oříšky.


Vyzkoušejte dokonalé vláčné cookies s dvojnásobnou porcí čokolády:

Zdroj: Youtube

Čokoládové sušenky s lískovými oříšky


Čas přípravy: 25 minut


Ingredience:

  • 125 g změklého másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 30 g holandského kakaa
  • 1 velké vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 120 g strouhané čokolády
  • 75 g nasekaných lískových oříšků
  • špetka soli


Příprava:

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem utřete do pěny. Přidejte špetku soli a celé vejce a důkladně promíchejte.

3) Do máslového krému přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte těsto a poté přisypte strouhanou čokoládu a lískové oříšky.

4) Na plech si rozložte pečicí papír. Pomocí lžíce na něj pokládejte kopečky těsta – nechte jim dostatečné rozestupy, aby se během pečení nespojily. Z uvedených ingrediencí připravíte přibližně 30 sušenek.

5) Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut, poté nechte sušenky vychladnout na mřížce.


Zdroj: www.allrecipes.com , www.sweetflow.cz