Čokoládové sušenky neboli cookies jsou oblíbenou sladkostí u dětí. Vychutnáte si je i jako dezert ke kávě a můžete je vzít s sebou na výlet nebo piknik. Jejich domácí příprava má jednu velkou výhodu, a tou je přehled nad použitými ingrediencemi. Vyhnete se konzervantům, ztuženým tukům, čokoládě neznámé kvality a dalším látkám, které se v průmyslové výrobě běžně využívají. Ve vaší kuchyni vám bude stačit jen několik surovin a trocha práce s přípravou těsta, kterou vám navíc může usnadnit kuchyňský robot. Navíc se váš byt během pečení nádherně provoní čokoládou a lískovými oříšky.
Vyzkoušejte dokonalé vláčné cookies s dvojnásobnou porcí čokolády:
Čokoládové sušenky s lískovými oříšky
Čas přípravy: 25 minut
Ingredience:
- 125 g změklého másla
- 150 g třtinového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 30 g holandského kakaa
- 1 velké vejce
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 120 g strouhané čokolády
- 75 g nasekaných lískových oříšků
- špetka soli
Příprava:
1) Troubu předehřejte na 190 °C.
2) Máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem utřete do pěny. Přidejte špetku soli a celé vejce a důkladně promíchejte.
3) Do máslového krému přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte těsto a poté přisypte strouhanou čokoládu a lískové oříšky.
4) Na plech si rozložte pečicí papír. Pomocí lžíce na něj pokládejte kopečky těsta – nechte jim dostatečné rozestupy, aby se během pečení nespojily. Z uvedených ingrediencí připravíte přibližně 30 sušenek.
5) Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut, poté nechte sušenky vychladnout na mřížce.
Zdroj: www.allrecipes.com , www.sweetflow.cz