Že se slimáci během léta objeví na vašem záhonu, je téměř jisté. Problémem je, jestli si jejich přítomnosti hned nevšimnete. Slimáci se totiž poměrně rychle množí a taková slimáčí rodinka dokáže nadělat pořádnou paseku na vašem záhonu.

A jak jinak na slimáky bez chemie?

Zdroj: Youtube

Zrecyklujte PET lahve!

Na první dobrou se to může zdát jako protimluv, ale trik na odstranění slimáků za užití PET lahví je ekologický a šetrný. A to jak vůči vaší zahradě, kterou ušetříte před ochrannými chemickými postřiky, tak vůči slimákům, které nemusíte vůbec hubit.

Takovýto proces odchytávání slimáků se obejde bez chemických přípravků. Navíc znovu použijete již nepotřebné PET lahve, které můžete koneckonců používat klidně celou sezónu. Využít můžete prázdné „petky“ od limonády nebo perlivých vod různých velikostí. Důležité je, abyste je před použitím vyčistili a měli jste po ruce víčko.

Jak nastražit pasti?

Vymyté PET lahve položte bez víčka na bok do záhonu. Zvolit můžete temnější a vlhčí oblasti, které slimáci spíš vyhledávají. Pravidelně lahve kontrolujte, abyste chycené slimáky mohli včas odchytit. Nemusíte se však obávat, že byste museli záhon kontrolovat příliš často. Slimák se do lahve dostane poměrně snadno, zato cestu ven hledá díky jejímu tvaru a kluzkému povrchu jen velmi těžko.

PET lahve naplněné slimáky zašroubujte a odejděte s nimi daleko od vašich záhonků. Poté slimáky vypusťte, lahev opláchněte a můžete ji znovu použít. Výhodou tohoto způsobu chytání slimáků je, že můžete vytvořit hru pro celou rodinu: čí lahve pochytají více slimáků, ten vyhraje.

Zdroje: ireceptar.cz, rodinnezahrady.cz