Suroviny:
150 g dlouhozrnné rýže
125 g vařeného hrášku
4 jarní cibulky (šalotky), nasekané
3 vejce
2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce světlé sójové omáčky
špetka soli
nasekaná jarní cibulka (šalotka) na ozdobení
Návod:
Vařte rýži v hrnci vroucí vody 10-12 minut, až je téměř hotová, ale ne měkká. Na mírném plameni v pánvi usmažte našlehané vejce. V předehřátém woku nebo hluboké pánvi zahřejte rostlinný olej, zakružte nádobou tak, aby se olej rozlil i po stranácha vydatně se rozpálil. Přidejte utřený česnek, cibulky, hrášek a smažte za občasného míchání 1-2 minuty. Potom vmíchejte rýži. Do woku nebo pánve přidejte vajíčka, sójovou omáčku a špetku soli a důkladně promíchejte. Přendejte vajíčkovou rýži do mísy a ozdobte nasekanou jarní cibulkou.