Loupat můžete klasicky rukou. To může být občas nepříjemné – prsty od šťávy, kůra za nehty apod., dobře poslouží i nůž. Stačí udělat tři přesné řezy. Odřízněte horní špičku, spodní špičku. Poté nařízněte pomeranč odshora dolů. Pomeranč pak snadno rozbalíte kolem dokola. Pokud se vám zadaří, zůstane pomeranč přilepený na slupce a rozevřou se vám rovnou i měsíčky.

Další možnosti

Další variantou je opět odříznout obě špičky, položit pomeranč na prkénko uřízlou stranou a odkrajovat slupku shora dolů.

Pokud jste zruční, můžete pomeranč loupat do spirály. Vzniklá pomerančová kůra má krásný tvar a hodí se na dekorace. Obzvlášť teď před Vánoci ji jistě využijete. Jak přesně na to? Vsuňte nůž pod slupku u horní špičky. Postupně odlupujte slupku tak, že otáčíte ovocem.

Zdroj: Youtube

Zdroj: ireceptar.cz