Pamatujete si ten pocit, když jste k někomu přišli na návštěvu a na první pohled jste se zamilovali do stylového křesla, které se vyjímalo uprostřed místnosti? To je solitér. Často zkrátka stačí jeden zajímavý kousek nábytku nebo výrazný doplněk, abyste oživili svůj domov.

Solitérem může být například starobylé, nebo naopak velmi moderní křeslo či komoda. Stejně tak designová lampa nebo lustr. Interiér bez solitéru postrádá šmrnc a je jednotvárný. Níže pro vás máme tipy na originální solitéry, které spolehlivě vyšperkují každý domov.

1. Křeslo jako výrazný solitér

Barvou roku 2022 je fialová barva od Pantone, která je pro solitéry jako stvořená. Čalouněné křeslo ve fialové barvě a v organickém tvaru rozzáří tmavá místa a vtiskne interiéru neopakovatelnou tvář. Je elegantní a bude se vyjímat před knihovnou i v pracovně. Dejte si ale pozor na barvy okolních stěn, nábytku a doplňků. Fialová barva je specifická, a tak je důležité ji dobře sladit. K fialové barvě se hodí šedá, bílá, černá a zelená barva.

2. Dvoumístná pohovka na nožičkách

Trendem loňského i letošního roku je nápaditá dvoumístná pohovka na nožičkách. Opět volte pestřejší barvy, jako je modrá, zelená, fialová, růžová nebo dokonce červená barva. Aby totiž byla pohovka solitérem, je důležité, aby se vymykala všednímu nábytku a barvám.

3. Příborníky se vrací

Prosklené vitríny nebo příborníky z dob minulých se opět vracejí do našich domovů. Pokud i vy toužíte dodat jídelně nebo kuchyni originalitu, určitě si jeden pořiďte. Uložit do něj můžete kromě nádobí, které chcete vystavit, i nejrůznější vázy a poklady z dovolených. Příborník nemusí být starobylý. Dnes najdete i modernější verze příborníků z kovu nebo masivního dřeva.

Zdroj: Ireceptar.cz, Bydlimeutulne.cz