Stavba rodinného domu 6+1 Progres 8 v Průhonicích, který si koupil manželský pár kvůli touze po soukromí a vysokému komfortu, byla u konce. A těsně před samotným nastěhováním přišel čas na zařizování a vybavování nového domova. Podívejme se tedy na jednu z nejdůležitějších částí interiéru – kuchyňskou linku.

Vzdušný interiér nového domu je laděn do světlých tónů. Ve všech obytných místnostech je třívrstvá dřevěná podlaha v barvě javoru, kterou doplňují dveře ve stejném odstínu dřeva. Malby zdí pasují díky svým pastelovým odstínům k podlahám i kuchyni v barvě stříbra. Krása a snadná údržba Kuchyňská linka typu Diana je od společnosti Koryna. Přední plochy jsou tvořeny MDF deskou, která je zalisována PVC fólií. Skupina fóliovaných kuchyní je charakterizována širokou barevnou škálou skýtající možnost vytvořit barevně hravou kuchyni, stejně jako důstojnou imitaci dřevin - a navíc, vždy se snadno udržují čisté. Předností těchto kuchyní je rovněž odolnost proti poškrábání. Vhodnou kombinací ke kuchyni je pracovní deska Hi-macs. Hi-macs je dokonalý kompaktní materiál vhodný pro použití na pracovní desky, barové pulty, umyvadlové desky, obklady stěn. Je odolný proti nejrůznějším skvrnám. Je mimořádně pevný a trvanlivý, nevyžaduje žádné speciální čisticí metody a prostředky. K doplnění designu kuchyně bylo použito prosklených skříněk s hliníkovým rámečkem a celá sestava je doladěna spotřebiči AEG, rovněž v hliníkovém provedení. Kvalitní spotřebiče do kuchyně patří Řada vestavných spotřebičů s názvem AluTec je navržena pro ty, kteří dávají přednost funkčnosti, přesnosti a kráse, vtělených do moderně oblečeného designu. Kombinace AluTec a skla vytváří dokonalý estetický celek, skrývající v sobě výkonnou a spolehlivou techniku. Na povrchu AluTec nezůstávají žádné otisky, povrchová úprava se snadno čistí, a přitom je odolná proti škrábancům a nárazům. Na celé kuchyni je kladen důraz na modernost, kvalitu a cenovou přijatelnost. Samozřejmostí je nadstandardní záruka všech materiálů. Centrální vysavač – sen každé hospodyně A ještě jednu specialitu v tomto domě je třeba zmínit – zabudovaný centrální vysavač. Ještě před betonáží podlah a omítáním stěn byla provedena montáž potrubí. Samotný agregát je umístěn v garáži a od něj je vedeno potrubí průměru 50 mm po celém domě a na předem určených místech jsou osazeny štěrbinové zásuvky. Jedna zásuvka je umístěna v garáži, druhá v přízemí v obývacím pokoji a třetí na chodbě druhého nadzemního podlaží. V kuchyni je umístěna v soklu kuchyňské linky speciální štěrbinová zásuvka, která slouží jako lopatka na smetí. Centrální vysavač zaručuje bezprašný způsob vysávání díky svému principu vyfukování vzduchu mimo objekt. Výhodou je jednoduchá manipulace, bezhlučnost (agregát je umístěn v garáži) a velký sací výkon. Ovládací okruh je 24V, a je tak bezpečný před úrazem elektrickým proudem. Vysavače jsou určeny jak pro suché, tak i pro mokré sání.

-td- Foto: Central Group

Související články: Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - plovoucí podlaha Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - dveře v barvě javoru Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - terénní úpravy Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - přípojky Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - dlažba Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - výmalba a nátěry Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - kompletace Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - fasáda a dřevěný obklad Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - obklady a dlažby Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - štukové omítky Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - dvojgaráž Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - vnitřní omítky Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - topeni v podlaze Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - rozvody Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - okna Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - zateplení střechy Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - střecha Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - krovy Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - 2. nadzemní podlaží Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - stropy Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - izolace Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - počátek výstavby Soukromí a luxus nedaleko velkoměsta - financování Soukromí a luxus nedaleko hlavního města