V rámci projektu SP Penthouse od Studia MK27 bylo základním požadavkem co nejméně dělit prostor. Nechat ho volně dýchat a nevytvářet malé prostory. Takže všechno zde je velkorysé. I chodby obložené dřevem, kde ve stěnách najdeme prostory pro prezentaci uměleckých děl, a to jak majitelů bytu, tak i sběratelských kousků.

Třípatrový byt má v nejnižším podlaží ložnice a soukromé pokoje, prostřední podlaží je obsazené domácí kanceláří, kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem a v nejvyšším podlaží pak je úžasná knihovna, krytý bazén, posilovna a zimní zahrada. Ale s tím horizontálním členěním to tak jednoznačné není. Jednotlivá patra se prolínají, když některé z místností jsou přes dvě patra, jiné jsou jen na jednom.

Základním společným prvkem interiéru je obložení ze dřeva a cortenových ocelových plátů. Na zemi je položena travertinová podlaha a v ložnicích dřevěná. Nábytek je navržen vždy pro svoje zvláštní místo, aby byl v souladu s uměleckými předměty a místem. Křesla a pohovky pak jsou od známých umělců, jako jsou Hugo França, Hans Wegner, Franco Albini či Gio Ponti.

Barevně pak je interiér doplněn do béžových nebo šedých tónů díky dialogu s tkaninou povlečení, potahů a závěsů. Načervenalé tóny dřeva a cortenu pak jsou použity i na detailech nábytku.

Asi nejpůsobivější místností je velká knihovna, která má ohromné police přes dvě patra podél všech obvodových zdí. V místnosti pak je několik míst se specifickým umístěním pro co nejlepší vychutnání knihy – od tichých až anglických zákoutí v těžkých ušácích přes posezení u velkých oken až po rychlé začtení na malých židličkách.