Suroviny:
400 g špaget
500 g sterilovaných loupaných rajčat
380 g tuňáka v oleji
10 vypeckovaných černých oliv
5 vypeckovaných zelených oliv
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce kaparů
sůl
pepř
Návod:
Rajčata dusíme zhruba 5 minut na rozehřátém oleji a lehce rozmačkáme. Tuňáka dáme okapat a maso nahrubo rozmačkáme vidličkou. Rozpůlíme černé olivy, zelené nakrájíme na nudličky. Zamícháme do rajčatového omáčky s kapary a tuňákem. Osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut na mírném ohni. Přivedeme do varu vodu pro přípravu špaget s 1 lžící oleje. Špagety uvaříme dle návodu. Dáme okapat. Omáčku znovu osolíme a ochutíme pepřem a promícháme se špagetami.