Suroviny:

400 g špaget

500 g sterilovaných loupaných rajčat 380 g tuňáka v oleji 10 vypeckovaných černých oliv 5 vypeckovaných zelených oliv 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce kaparů sůl pepř

Návod:

Rajčata dusíme zhruba 5 minut na rozehřátém oleji a lehce rozmačkáme. Tuňáka dáme okapat a maso nahrubo rozmačkáme vidličkou. Rozpůlíme černé olivy, zelené nakrájíme na nudličky. Zamícháme do rajčatového omáčky s kapary a tuňákem. Osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut na mírném ohni. Přivedeme do varu vodu pro přípravu špaget s 1 lžící oleje. Špagety uvaříme dle návodu. Dáme okapat. Omáčku znovu osolíme a ochutíme pepřem a promícháme se špagetami.