Suroviny:

500 g pokrájených rajčat

225 g francouzského nebo italského chleba pokrájeného na kostičky 1 l zeleninového vývaru 3 rozetřené česneky 1 pokrájená cibule 1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená 4 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky práškového chilli na ozdobení ČESNEKOVÝ CHLÉB 15 g strouhaného čedaru 4 krajíce ciabatty nebo bagety 4 lžíce olivového oleje 2 rozetřené stroužky česneku práškové chilli na ozdobení

Návod:

Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte práškové chilli a rajčata a poduste vše na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Přidejte na kostičky pokrájený chléb a vývar a vařte dalších 10-15 minut do zhoustnutí polévky. Mezitím si připravte česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapejte olejem, vetřete do něj česnek. Posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat, dokud se sýr nerozpustí. Posypte práškovým chilli a podávejte k polévce.