Suroviny:
500 g pokrájených rajčat
225 g francouzského nebo italského chleba pokrájeného na kostičky
1 l zeleninového vývaru
3 rozetřené česneky
1 pokrájená cibule
1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky práškového chilli na ozdobení
ČESNEKOVÝ CHLÉB
15 g strouhaného čedaru
4 krajíce ciabatty nebo bagety
4 lžíce olivového oleje
2 rozetřené stroužky česneku
práškové chilli na ozdobení
Návod:
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte práškové chilli a rajčata a poduste vše na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Přidejte na kostičky pokrájený chléb a vývar a vařte dalších 10-15 minut do zhoustnutí polévky. Mezitím si připravte česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapejte olejem, vetřete do něj česnek. Posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat, dokud se sýr nerozpustí. Posypte práškovým chilli a podávejte k polévce.