Suroviny:

1 kg na tenké plátky pokrájených brambor

25 g konzervovaných zrn cukrové kukuřice 6 velkých vajec 2 pokrájená rajčata 2 rozetřené stroužky česneku 1 na kolečka pokrájená cibule 1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená na čtverečky 4 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce nasekané petrželky sůl a pepř

Návod:

V hrnci s mírně osolenou vodou brambory 5 minut předvařte a nechte okapat. Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej, přidejte brambory a cibuli a 5 minut je za neustálého míchání smažte, dokud brambory nezhnědnou. Přidejte česnek, papriku, rajčata a cukrovou kukuřici a vše dobře promíchejte. Přidejte vajíčka a nasekanou petrželku. Osolte a opepřete. Smažte asi 10-12 minut. Sejměte z plamene pánev a dejte ji na 5-7 minut do předehřáté trouby, až směs na povrchu zezlátne. Tortillu nakrájejte na trojúhelníky nebo čtverce, dejte jednotlivé kusy na talíře a podávejte se salámem. Ve Španělsku se tortilly podávají horké, teplé i studené.