Suroviny:
1 kg na tenké plátky pokrájených brambor
25 g konzervovaných zrn cukrové kukuřice
6 velkých vajec
2 pokrájená rajčata
2 rozetřené stroužky česneku
1 na kolečka pokrájená cibule
1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená na čtverečky
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř
Návod:
V hrnci s mírně osolenou vodou brambory 5 minut předvařte a nechte okapat. Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej, přidejte brambory a cibuli a 5 minut je za neustálého míchání smažte, dokud brambory nezhnědnou. Přidejte česnek, papriku, rajčata a cukrovou kukuřici a vše dobře promíchejte. Přidejte vajíčka a nasekanou petrželku. Osolte a opepřete. Smažte asi 10-12 minut. Sejměte z plamene pánev a dejte ji na 5-7 minut do předehřáté trouby, až směs na povrchu zezlátne. Tortillu nakrájejte na trojúhelníky nebo čtverce, dejte jednotlivé kusy na talíře a podávejte se salámem. Ve Španělsku se tortilly podávají horké, teplé i studené.