Šrucha velkokvětá (Portulaca grandiflora) vyžaduje v podstatě jen jediné: výsev na slunné stanoviště. Jen na přímém slunci se představí v plné kráse, obsypaná květy různých barev, od bílé a krémové přes žlutou a oranžovou až po červenou a různé odstíny růžové. Protože jde o subtropickou rostlinu, s výsevem do volné půdy můžeme začít až v druhé polovině května, kdy už nehrozí přízemní mrazíky. Rostlina vyklíčí během dvou týdnů a pokvete celé léto.

Stejně jako jiné sukulentní rostliny, také šrucha nejlépe poroste v propustné písčité půdě; její poléhavé, 10-30 cm dlouhé stonky mají tendenci plazit se po zemi, a tak ji do záhonů vyséváme ve velkých skupinách, aby náležitě vynikla. Nejkrásněji se ovšem bude vyjímat na skalce či suché zídce, případně v nádobě na terase či balkoně.

Šrucha je vděčnou kvetoucí rostlinou, která nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Pokud ji máte v truhlíku a chcete jí udělat radost, můžete ji jednou měsíčně přihnojit hnojivem rozpustným v zálivce. Ale když to neuděláte, nic se nestane. Šruchám neublíží ani horké suché léto, jejich stonky a čárkovité listy jsou dužnaté a umějí si uchovat vláhu "na horší časy".

Stává se, že na záhoně šrucha vysemení a sama od sebe se zde udrží po několik let. Semínka si ovšem na konci léta můžete nasbírat do zásoby a příští rok vysít znovu.