Pečivo patří mezi potraviny, které se v domácnostech nejčastěji vyhazují. Zdánlivě se může jednat o malé položky, ale v součtu můžeme přijít o spoustu peněz. Podle sdružení Zachraň jídlo by průměrná česká domácnost mohla omezením plýtvání ušetřit až 8 000 Kč ročně. Tak spojte příjemné s užitečným a potěšte své chuťové pohárky i peněženku.

Jak připravit italský salát panzanella?

Do misky vložte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru. Promíchejte a nechte pár minut odležet, aby pustily šťávu. Starší chleba nakrájejte na kostky a na olivovém oleji je opečte dozlatova. Můžete je také rozložit na plech a upéct v troubě. K rajčatům přidejte nasekanou bazalku a vše dochuťte olivovým olejem a vinným octem. Poté smíchejte opečené kostky chleba s rajčaty a můžete podávat.


Podívejte se, jak připravuje salát panzanella šéfkuchař:

Zdroj: Youtube


Tip navíc

Salát panzanella můžete dochutit také červenou cibulí, olivami a čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Youtube.com, zachranjidlo.cz