Pneumatika je sama o sobě nevzhledná, ale když se natře veselou barvou, hned přestává hyzdit kout v garáži a může na zahradu. Stačí pro ni najít vhodné místo, vysypat ji zeminou a osázet květinami. Z menších pneumatik vyrobíte závěsné květináče, které mohou posloužit jako základna popínavých rostlin pnoucích se podél zdi domu nebo kůlny.

Pneumatiky můžete také částečně zapustit do země, spodní část zalít betonem, a vytvořit tak jednoduchou prolézačku pro děti. Pokud seženete velikou pneumatiku od traktoru, vysypte ji pískem. Získáte tak ohraničené pískoviště pro batolata, které můžete jednoduše zakrýt plachtou, když se schyluje k dešti.

Máte domácí mazlíčky a chcete pro ně parádní pelíšek? Tenhle vás bude stát jen trochu času a barvy: nabarvenou pneumatiku vystelte měkkým polštářem nebo dekou a váš pejsek či kočka budou mít teplé místečko k odpočinku, které nerozkoušou ani nerozdrápou. Pokud se vám nechce barvit, pneumatiku potřete lepidlem a pevně obmotejte látkou.

Složitá není ani výroba originálních taburetů. Musíte si jen obstarat dvě kulaté desky z překližky nebo MDF, abyste vytvořili pevné dno a sedátko. Na vrchní stranu taburetu připevníte kruh z molitanu a pak už je jen na vás, jaký zvolíte potah. Můžete ho ušít nebo uháčkovat, fantazii se meze nekladou.

Čím pneumatiky barvit?

Použít můžete akrylové spreje nebo jakékoli barvy určené na syntetické povrchy. Pneumatiky musíte před barvením dokonale očistit a odmastit.