Byt sice byl podle jejich požadavků třípokojový, ale půdorysné uspořádání jim ne Obývák, pokoj, byt Autor: archiv vyhovovalo. Poměrně malá kuchyně byla řešena jako samostatná místnost, stůl pro pohodlné stolování čtyř lidí se tam ani nevešel. Obývací pokoj byl naopak řešen až příliš velkoryse. Původní majitel totiž spojil dva pokoje vybouráním příčky. Dětský pokoj měl rozměr 9 m2, pro dvě náctileté děti naprosto nedostačující ložnice jako jediná prostorově i svým umístěním v bytě plně vyhovovala. Majitelé se tedy rozhodli pro generální rekonstrukci včetně zásadních změn dispozice. Protože měli dobré zkušenosti s přestavbou svého předchozího bytu s firmou KYZLINK, oslovili je znovu. Nechali si architekty vypracovat architektonický návrh včetně počítačových vizualizací a ateliér také celou rekonstrukci zrealizoval. Bytové a textilní doplňky byly vybrány v prodejně Canapé decor.

Obývací pokoj, vizualizace, rekonstrukce, byt Autor: archiv Obývák, byt, vizualizace, rekonstrukce Autor: archiv
Obývací pokoj, byt, rekonstrukce Autor: archiv Obývák, pokoj, byt, rekonstrukce Autor: archiv

Nejradikálnější změny se odehrály v předsíni, středobodu celého bytu. Původní předsíň byla na tak malý byt příliš veliká, uzavřená, tmavá, nevlídná místnost plná dveří a vestavěných skříní. Architekt navrhl úplné odstranění nejmenšího pokoje sousedícího s kuchyní a vybourání dveří do obývacího pokoje. Tímto zásahem ve středu Byt, ložnice, rekonstrukce Autor: archiv bytu vznikl přívětivý slunný prostor, otevřený do jídelny a kuchyňského koutu a zároveň do obývacího pokoje. Naopak mezi obývacím pokojem a pokojem dětí byla obnovena původní příčka, kterou předchozí majitel vyboural. V bytě jsou tedy dva uzavřené pokoje, ložnice a dětský pokoj, kde mají obyvatelé bytu plné soukromí.

Ve středu bytu vznikla prostorná vestavěná šatna, tolik potřebná pro uložení šatstva čtyřčlenné rodiny. Také maličká koupelna byla doslova překopána. V původní koupelně zabrala velká vana tolik místa, že už se nevešla ani pračka. V nové koupelně se počítá doslova s každým centimetrem čtverečním. Místo vany je zabudován luxusní sprchový kout, umyvadlo a skříň s vestavěnou pračkou, sušičkou prádla a úložným prostorem na špinavé prádlo, uzavíratelná roletkou.

Ložnice, vizualizace, byt, rekonstrukce Autor: archiv Ložnice, rekonstrukce, byt Autor: archiv  

Ložnice je navržena do ořechově-kávových odstínů v kombinaci s bílou a černou b Vizualizace, byt, dětský pokoj, rekonstrukce Autor: archiv arvou. Kvalitní matrace a rošty jsou samozřejmostí. Nezapomnělo se ani na úložné prostory jak na čelní stěně, tak i prostorné komody naproti postelím. Obývací pokoj je laděn do ořechových tónů nábytku, textilií i malby. Pod oknem je umístěn i pracovní kout.

Nový vzhled kuchyně a dětského pokoje je zatím pouze „na papíře“. Již na počátku se majitelé rozhodli rekonstrukci bytu rozložit na 2 etapy. První etapu již mají zdárně za sebou a práce na nové kuchyni a dětském pokoji je čeká v nejbližší době.

  Byt, koupelna, rekonstrukce Autor: archiv Koupelna, byt, rekonstrukce Autor: archiv

Realizace proběhla v létě 2010, pod taktovkou ateliéru KYZLINK, www.kyzlink.com.