Co se vlastně pod názvem Dům jedním tahem skrývá? Jedná se o projekt úsporného domu od společnosti Lias Vintířov, jež má více než 50 let zkušeností s výrobou keramického kameniva. Domy jedním tahem jsou montované rodinné domy z velkoplošných dílců odlitých z Liaporbetonu. Liaporbeton je pevný a trvanlivý jako běžný beton, jeho podstatnou část však tvoří zrna keramického kameniva Liapor, což tomuto druhu betonu zaručuje mnoho vynikajících vlastností, jakými jsou například výborné tepelně-izolační vlastnosti, podstatně nižší objemová hmotnost, snadná zpracovatelnost, vodotěsnost, žáruvzdornost a odolnost vůči klimatickým změnám.

Vybírat můžete z 25 typů úsporných a 8 typů nízkoenergetických pasivních domů. U Domu jedním tahem je garantována nejen kvalita, ale i cena. Cena domu zakotvená ve smlouvě je finální. Nečekají vás tedy žádné skryté či neodsouhlasené vícenáklady. Pořídit Dům jedním tahem si můžete ve třech variantách, a to jako:

  • Hrubou stavbu – pokud chcete ušetřit čas, náročnou práci a předejít případným konstrukčním komplikacím. Hrubou stavbu domu zvládne Dům jedním tahem za 4 dny.
  • Dům k dokončení – je nejoblíbenější formou dodání domu. Jedná se o uzavřenou hrubou stavbu včetně základové desky, střechy a výplní, realizace domu k dokončení je do dvou měsíců. Realizační tým provede nejnáročnější část výstavby domu. Klient si pak na základě svých finančních a časových možností nechá dům dokončit najatými řemeslníky.
  • Dům na klíč – žádosti na dům na klíč se řeší individuálně. Ideální je kontaktovat obchodně technického poradce působícího ve vašem regionu. Patrový i přízemní dům je možné dokončit do 6 měsíců od zahájení výstavby.

Nespornou výhodou Domu jedním tahem je právě rychlost stavby. Normálně se nový dům staví 1 rok či déle. Díky unikátním technologiím a stavebním postupům můžete v Domě jedním tahem bydlet už za 6 měsíců od zahájení stavby. Jak je to možné? Dům jedním tahem využívá při hrubé stavbě přesné velkoplošné dílce. Proto je stavba přesná a velmi rychlá. Konstrukční systém snižuje nároky na čas, počet dělníků i strojů a eliminuje některé náročné řemeslné práce. Drážky v dílcích včetně elektroinstalace jsou již předem integrovány ve výrobě. V případě, že je nutné dodatečně díly z Liaporbetonu upravit, není to problém. Liaporbeton je snadně opracovatelný, a je tedy možné úpravy provádět bez použití speciální techniky. A v neposlední řadě – rovné a hladké dílce v interiéru stačí natáhnout jen tenkovrstvou sádrovou omítkou.

Rozhodnutí o stavbě nového domu s sebou nenese jen to, jaký dům si vybrat a jak vysoká bude finanční investice do něj. Přináší také spoustu zařizování a vyřizování, které se stavbou samotného domu úzce souvisejí. Pokud chcete stavět bez starostí a s klidnou hlavou, uspořit nejen peníze, ale především čas, o další důvod víc, proč zvolit právě Dům jedním tahem. Tým profesionálů vám vedle samotné realizace stavby poskytne celou řadu služeb, jakými jsou například:

  • Výběr toho nejlepšího domu pro vás i vaši parcelu, nebo i vhodného pozemku, pokud ten svůj zatím nemáte.
  • Doporučí vám vhodné úpravy projektu domu.
  • Zařídí za vás umístění rodinného domu na pozemek.
  • Zajistí projektanta osazení domu na pozemek, který zaštítí komunikaci se stavebním úřadem kvůli vyřízení stavebního povelní, základní průzkum staveniště a celou řadu další úkonů.

Více informací najdete na www.dumjednimtahem.cz