Velký fasádní šindel

Na trhu se objevil nový fasádní hliníkový šindel. Výhodou je jeho velká plocha. PREFA fasádní šindel XL spojuje tisíckrát osvědčený kosodélníkový tvar s moderními vlastnostmi high-tech hliníkového materiálu. To z něj dělá perfektní krycí materiál i pro objekty s architektonicky náročnými fasádními plochami. Varianty pokládky (3/4-dělení) a mnoho standardních barev vytváří předpoklad pro krásné a harmonické fasády. Potřebnou bezpečnost proti zatékající vodě zajišťují drážky na podélných a příčných stranách. Tím vzniká bezpečný spoj, který je odolný proti všem povětrnostním vlivům. Rozměr fasádního šindele je 840 x 240 mm, uchycení přes patentované příchytky. Záruka 40 let. Cena od 1078 Kč/m²

Aby beton nepraskal

Letní stavby mohou být zrádné: to platí zejména v případě betonových podlah ve fázi mezi litím a následným vyhlazováním povrchu pomocí plovoucích lišt či hladiček betonu. Dokonce i při teplotě prostředí 20 °C, relativní vlhkosti 50 % a rychlosti větru 20 km/h ztrácí čerstvý beton během této fáze za hodinu přibližně 0,6 kilogramu vody na metr čtvereční. To může vést ke vzniku trhlin, které jsou známé jako trhliny ze suchého smrštění mladého betonu. Mezi další důsledky patří dodatečné náklady na opravy, či dokonce stížnosti zákazníků.

Tomu však může zabránit prostředek MasterKure 111WB společnosti BASF. Jedná se o vysoce účinný inhibitor odpařování na bázi rozpouštědla, který lze aplikovat postřikem. Tento prostředek se používá během střední fáze zrání průmyslového podlahového betonu. Prostředek MasterKure 111WB zabraňuje odpařování vodního filmu, který se vytvoří, když se beton po svém umístění zpočátku usadí, což odborníci nazývají „krvácení“ betonu. Použití prostředku MasterKure 111WB sníží odpařování vody během prvních čtyř hodin přibližně o 80 % ve srovnání s neošetřeným betonem, čímž do značné míry zabraňuje vzniku trhlin ze smrštění u mladého betonu.

Velmi tenká vrstva prostředku MasterKure 111WB na povrchu betonu přináší také další výhodu – napomáhá při vyhlazování betonu. Když je později beton upravován hladičkou betonu, působí prostředek MasterKure 111WB jako lubrikant, a celý proces vyhlazování tak usnadní.

Volně stojící krby na plyn

Zbrusu nová řada volně stojících plynových krbů Karma přináší do sortimentu plynových krbů dosud chybějící vlastnost – mobilitu. Volně stojící krb tak budete moci snadno přesouvat do libovolné místnosti vašeho bytu, domu, chaty nebo firmy dle vašich momentálních potřeb. Atraktivní design, působivá hra plamenů, ale také vysoká výhřevnost pak dotvoří jedinečné teplo vašeho domova i ostatních interiérů. Jako příklad si vezměme plynový krb Karma Sense o rozměrech 320 x 510 x 780 mm, který je nejmenší z nové produktové řady volně stojících krbů. Hodí se proto do menších interiérů. Má jednoduchý úsporný design, který osloví příznivce neokázalých tvarů a ladné funkčnosti. Krb je pohodlný na obsluhu, můžete si nastavit automatický režim s ohledem na požadovanou úroveň vytápění. Krb má speciální pojistku proti zpětnému tahu komínu, která při problému s odváděcím potrubím přeruší dodávku plynu. Krb je vybaven termostatem a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek.

Cena s DPH je při použití zemního plynu 55 365 Kč a 56 454 Kč při použití propan-butanu.

Nová privátní značka i v barvách

Nová privátní značka METAL 2v1 je součástí specializovaných prodejen Dům barev. Jde o multifunkční barvu, která funguje jako základní i vrchní barva v jednom. Řadí se mezi novou generaci vodou ředitelných barev s extra přilnavostí na různých druzích povrchů, na kterých vytváří vysoce pružný a extrémně odolný nátěr s dlouhodobou životností. Jde o jednosložkovou antikorozní akrylátovou matnou barvu vhodnou pro venkovní i vnitřní použití. Ideální je pro nové, ale i obnovující nátěry zejména kovů s vysokým korozním zatížením. Lze ji také použít i k nátěrům nepochozího betonu, neglazované keramiky, dřeva, cementovláknitých a dřevotřískových desek a dalších stavebních materiálů.

METAL 2v1 je určen především pro profesionály, kteří potřebují nátěr aplikovat na velké plochy, barva je totiž speciálně upravena pro aplikaci stříkáním. Vhod proto přijde zejména výrobcům střešních krytin či jiných klempířských výrobků. Využijí ho však i laici, kteří ocení především snadné použití.

  • Vydatnost: 10-11 m²/kg na 1 vrstvu
  • Škála barev: 6 odstínů (bílý, šedý, černý, zelený, tmavě hnědý, červenohnědý)
  • Ředění: vodou
  • Čištění nástrojů: vodou
  • Balení: 5 kg
  • Doporučená cena: 1 069 Kč včetně DPH