Každé dítě si chce doma vytvořit vlastní skrýš, místo, kam se může občas schovat. A to mu poskytne právě indiánský stan v naší DIY verzi. Tohle týpí je opravdu jednoduché na výrobu, zato zábavy si díky němu potomci užijí do sytosti. A ti nejmenší v něm dost možná také po obědě usnou. Bez řečí.

Aby to dospělým nebylo líto, můžou si vyrobit něco pěkného i pro sebe. Nebo alespoň nově natřít židle:

Zdroj: Youtube

Co budete potřebovat: 6 dřevěných tyčí, staré záclony, asi 1 m silného provazu, vrtačku, tavnou lepicí pistoli, nůžky, tužku, světelný řetěz a případně dekorace na ozdobu

Jak na to

Začněte s přípravou konstrukce, kterou tvoří kulaté tyče, v našem případě mají délku 180 cm a průměr 2,5 cm. Ale použít se dají i jiné, třeba ty, které kupujete jako oporu pro rajčata. Podstatná je stabilita, příliš tenké tyče ji nezajistí.

Na každou tyč tužkou vyznačte stejnou vzdálenost od okraje, asi 25 cm, kde budete vrtat otvor pro provaz, aby jí prošel skrz. Pak vyvrtejte otvor na míru vašemu provazu. A tyče provazem postupně pevně svažte. Můžete si je rozložit na zem a svazovat na podlaze, nebo vestoje s pomocníkem. Nicméně než provaz perfektně utáhnete, měli byste mít všechny tyče v přibližně stejné vzdálenosti od sebe. Pak bude konstrukce rovnoměrná. Pokud týpí uvažujete stavět na podlahu, na konce tyčí nalepte protiskluzové podložky, dovnitř přidejte kobereček.

Na horní konce tyčí zavěste záclony, bude-li třeba, zkraťte je. Rovněž je můžete předem sešít a přišít také několik stužek u vchodu, aby se dal „zavřít“. Malé děti si díky stužkám hezky natrénují, jak se správně dělá uzel a smyčky, což se jim hodí při zavazování tkaniček.

Pak už jen stačí přidat světelný řetěz nad hlavní vchod a ještě dekorace.

Zdroj: Möbelix