Když si majitel střešního bytu v novostavbě na okraji Buchlovic vychutnává kávu na svých nových terasách, naskýtá se mu nádherný výhled na nedaleké pohoří Chřibů s majestátním buchlovským hradem. Členité střešní terasy z kompozitu od českého výrobce a dodavatele WPC – WoodPlastic v přírodním teakovém odstínu hezky ladí s okolní zelení i s jemnými pastelovými fasádami domů a svým uživatelům poskytují mimořádný komfort.

Sprchový kout na střeše obložený kompozitem

Nedávno dokončený komplex bytových a rodinných domů v příjemném prostředí ani ne třítisícové obce na moravském Slovácku nepůsobí nijak výjimečně. Pokud tedy nenavštívíte střešní byt a nevyužijete možnost vychutnat si čerstvý vzduch a hezký výhled na terasách. Terasy jsou v tomto případě označením pro sofistikovaný stavební počin vytvořený za pomoci plnoprofilových prken Terafest® usazených pomocí skrytého kotvení Smart.

Prkna a kotvicí systém pro buchlovický projekt dodala česká společnost WPC – WoodPlastic, samotné montáže se ujala firma Františka Horkého z Kunovic, která patří k předním certifikovaným partnerům výrobce prken. Ke stavbě teras byla použita plnoprofilová prkna Terafest® o standardní šířce 137 mm s atraktivním povrchem Forest. Jeho výrazná textura evokuje luxusní exotické dřevo a zároveň pomáhá zvyšovat bezpečnost při pohybu na terase.

Každá z teras na střeše jednoho z nových domů, situovaných jen pár kroků od překrásné zámecké zahrady, kde Zdeněk Troška natáčel svoji Čertovu nevěstu, sestává z několika úrovní a přirozeně propojuje obytný prostor bytu s exteriérem. Hned za velkým francouzským oknem je příjemné posezení pod pergolou. Během horkého letního dne či noci, kterých je na Slovácku požehnaně, mohou majitelé bytu na své střeše využít vířivku nebo sprchový kout, dekorovaný obkladovými profily Eco Forest.

Ekologická terasa se zárukou až 25 let

Střešní terasy v Buchlovicích dobře ilustrují, proč zájem o výrobky z WPC stále roste. Vedle reprezentativního vzhledu se jedná především o mimořádnou odolnost a dlouhou životnost. Prkna Terafest® odolávají veškerým rozmarům počasí – dešti, sněhu, mrazu i UV záření. Minimálně nasákavý materiál je rezistentní vůči náhlým výkyvům teplot, ale i bazénové chemii či slané vodě. Materiál je stálobarevný, nemění svůj tvar a nešedne.

WPC – WoodPlastic při výrobě využívá dřevní hmotu ze zbytkového dřeva z evropských lesů výhradně od dodavatelů s certifikací PEFC. To znamená, že lesy, z nichž pochází, jsou obhospodařovány tak, aby byla zajištěna jejich trvalá udržitelnost. Složení finální směsi je patentově chráněno, kompozitní prkna Terafest® obsahují zhruba 60 % vybrané dřevní moučky a 40 % panenského polyethylenu HDPE stejného typu, jaký se obvykle používá ve zdravotnictví.

Velkou předností plně recyklovatelných prken, na něž výrobce ze středočeských Bukovan poskytuje záruku až 25 let, je snadná manipulace a obrobitelnost. V případě potřeby je lze zkracovat, ohýbat a tvarovat. A pokud se dostanou do rukou osvícenému investorovi, který si porozumí s opravdovým mistrem svého řemesla, může vzniknout něco tak netradičního, a přitom zajímavého, jako se to podařilo v jedné malé obci nedaleko slovácké metropole. www.woodplastic.cz