Všichni máme své vlastní kožní boje, někoho trápí akné, někoho černé tečky a někoho suché lokty. Ano, lokty! Tato část těla je často přehlížena, ale pokud se o ni náležitě nestaráme, může se stát noční můrou.

Vyrobte si skvělý hydratační krém z bambuckého másla. Jednoduchý návod zde:

Zdroj: Youtube

Suchá kůže může být způsobena různými faktory

Suché lokty jsou běžným kožním problémem s několika příčinami. Často jde o změny klimatu, nedostatek hydratace nebo podráždění od různých látek nebo krémů. V některých případech mohou být suché lokty známkou onemocnění, jako je psoriáza, ekzém, diabetes nebo problémy se štítnou žlázou​.

Co pomáhá na suchou kůži na loktech?

Pokud jsou vaše lokty suché a popraskané, kupte si hydratační krémy a masti. Hledáte-li něco speciálně pro suchou kůži na loktech, pak byste měli hledat produkty s ingrediencemi, jako jsou ceramidy, které mohou pomoci obnovit bariéru kůže a zlepšit její hydrataci.

Pokud jde o domácí léky, ovesné koupele jsou osvědčenou metodou pro zvláčnění suché a svědící kůže. Přidejte hrnek mletých ovesných vloček do vlažné vody a užijte si relaxační koupel, která vaši kůži zjemní a zvláční.

Jak tedy můžete své lokty udržet hydratované? Zde je několik tipů: Vyhněte se látkám nebo pracím prostředkům, které mohou dráždit kůži. Noste oblečení, které vás ochrání před přílišným vlivem slunce, větru nebo chladu. Používejte jemné, nevonné mycí produkty. Pravidelně hydratujte, zejména po plavání, koupeli nebo sprše. Používejte sprchový gel s přidanými hydratačními látkami. Pokud se opíráte o tvrdé povrchy, použijte návleky na lokty. Vyhněte se drsným exfoliačním produktům, které by mohly dráždit kůži nebo způsobit další vysušení

Jak odstranit černé lokty?

Když suché lokty dlouho přehlížíte, můžou změnit i barvu. Tmavé nebo černé lokty mohou být způsobeny nadměrným odlupováním kůže, suchostí nebo hromaděním mrtvé kůže. Na to vám pomůže právě pravidelná hydratace.

Jedním z nejoblíbenějších domácích léků na černé lokty je citronová šťáva, která je známá svými přírodními bělicími vlastnostmi. Jednoduše namočte lokty do citronové šťávy na 10-15 minut, poté je opláchněte a aplikujte hydratační krém. A nezapomeňte si dát chvíli pauzu od slunce, právě to totiž podporuje tmavnutí kůže.

Co na suchou kůži na obličeji?

Suchá kůže na obličeji může být způsobena řadou faktorů - počasí, používání tvrdých čisticích prostředků a nedostatečné hydratace. Základem péče o suchou kůži na obličeji je dobrá hydratační rutina. Vyberte si krém nebo sérum, které je speciálně navrženo pro suchou kůži, a aplikujte ho ráno i večer.

Pokud jde o domácí léky, med je úžasným přírodním hydratačním činidlem a má také antibakteriální vlastnosti, což je skvělé pro prevenci akné. Aplikujte přírodní med na tvář a nechte jej působit 15-20 minut, poté opláchněte teplou vodou.

Co na suchá kolena?

Podobně jako lokty, i kolena jsou často přehlížena. K ošetření suchých kolen můžete použít stejný přístup jako k loktům. Pokud hledáte spíše domácí léčbu, zkuste smíchat cukr a olivový olej. Vznikne vám skvělý peeling. Aplikujte směs na kolena, nechte působit několik minut a poté opláchněte. A jako vždy, nezapomeňte na hydratační krém!

Takže, příště, když se budete mazat krémem na obličej, nezapomeňte si trochu nandat i na lokty a kolena. Vaše kůže vám poděkuje!

Zdroj: medicalnewstoday.com, verywellhealth.com