Možná máte hot dog spojený spíše s rychlým občerstvením, ale klidně může fungovat i jako vyvážená večeře. Všechno záleží na výběru ingrediencí – pokud použijete dobré pečivo, kvalitní párek nebo klobásku a přidáte dostatek zeleniny, nemusíte mít vůbec špatné svědomí, že byste někoho odbyli. Každý si navíc může svou porci připravit sám a vyladit přesně podle své chuti, takže odpadnou případné stížnosti a ofrňování.

Podívejte se na video se 6 vychytanými recepty na hot dogy:

Zdroj: Youtube

Jak na to?

Potřebovat budete kvalitní pečivo, nejlepší jsou menší briošky určené právě pro přípravu hot dogu. Pokud je neseženete v pekárně, určitě je najdete v supermarketu v sekci baleného pečiva. Při konzumaci by měly být teplé – stačí je opéct na pánvi nebo nahřát v troubě. Při nákupu uzeniny se zaměřte na opravdu kvalitní výrobky s vysokým obsahem masa, bez dusitanů a s přiměřeným obsahem soli. Vybrat můžete vepřový, drůbeží i hovězí párek, výborné jsou také různé druhy bílých klobásek. Použít můžete také veganské alternativy rostlinného původu. Nezapomeňte na zeleninu – může být čerstvá, kvašená i nakládaná. Skvělé bude kysané zelí, kyselé okurky, nakládané papriky, chilli papričky nebo opečená cibule. Vystačíte ale i s listovým salátem nebo plátky čerstvých rajčat a okurek. Jako dochucovadlo použijte dobrou hořčici, kečup, barbecue omáčku nebo oblíbený dresink. A klidně přidejte i strouhaný sýr. Fantazii se zkrátka meze nekladou.


3x jinak

Hot dog s opečenou cibulí, čedarem a barbecue omáčkou

Cibuli nakrájejte na proužky a na mírném plameni pozvolna opékejte na pánvi, dokud nezíská zlatavou barvu. Čedar nastrouhejte najemno. V troubě prohřejte žemle. Dovnitř vložte cibulku, poté horký párek a vše zasypte sýrem. Na závěr přidejte barbecue omáčku.


Hot dog se slaninou, ledovým salátem a dresinkem

Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte dokřupava. V misce smíchejte majonézu, kečup, zakysanou smetanu, česnek, nakrájenou okurku a nasekanou pažitku. Do opečené briošky vložte plátky ledového salátu a párek a posypte opečenou slaninou. Na závěr přidejte připravený dresink.


Hot dog s rajčatovou salsou

Rajčata spařte horkou vodou a oloupejte slupku. Poté je nakrájejte na kostičky, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pár kapek citronové šťávy. Pokud máte rádi ostré chutě, přidejte i nasekanou chilli papričku. Salsu vložte do briošky, přidejte opečený párek a navrch posypte strouhaným čedarem.

Zdroj: www.kucharkaprodceru.cz, recepty.cuketka.cz, www.bbcgoodfood.com