Byt nabízí 230 metrů čtverečních, kam architekti z nizozemského studia Domestic Design zvládli umístit obývací pokoj, jídelnu, studovnu, kuchyň, skladiště, toaletu, dvě ložnice, dvě koupelny a terasu.

Rendery: Ando Studio Autor: Oficiální zdroj Rendery: Ando StudioAutor: Oficiální zdroj

Interiérový design je hned na první pohled jednoduchý, čistý a bez přebytečných prvků. Jednoduše se jedná o minimalistický styl spíše pánského ražení. Vždyť klientem, který designérům zakázku zadal, je muž, který v Düsseldorfu pracuje, ale trvalé bydliště tu nemá.

ČTĚTE TAKÉ:

Ateliérový byt je umístěn do nejvyššího patra bytového domu, tedy těsně pod střechu. V některých místech se tedy prostor těší i téměř dva a půl metru vysokými stropy, dvě protější obvodové zdi jsou ovšem kvůli střeše poměrně dost zkosené.

Designéři si s tím nedělali velké starosti. Byt se v první řadě snažili dostatečně prosvětlit, protože střešními okny do prostoru nevniká tolik přímého světla jako okny klasickými. Prostor je proto laděn především do bílé barvy, kterou najdeme nejen na stěnách, ale také na podlaze - a to prakticky v úplně celé její ploše.

Rendery: Ando Studio Autor: Oficiální zdroj Rendery: Ando StudioAutor: Oficiální zdroj

Aby prostory nepůsobily jednolitě, najdeme mezi jídelnou a obývací částí interiéru výraznou betonovou zeď, která má tvořit originální předěl a zároveň opticky rozbíjí rozlehlé bílé plochy.

Rendery: Ando-Studio