Kdo miluje velkolepé panoramatické výhledy, ten si toto místo okamžitě zamiluje. Pozemek umístěný vysoko nad Los Angeles, na němž byla v roce 2008 postavena vila s názvem Blue Jay Way, architekty ze studia McClean Design přímo vybízel, aby na něm stavba podobného typu vyrostla.

Terasovitý a štědře prosklený dům svým majitelům může nabídnout dechberoucí výhledy na centrum Los Angeles, které každou noc přinášejí neskutečnou podívanou na osvětlené město. Dům byl proto navržen tak, aby byl co nejvyšší počet z jeho často obývaných místností orientován směrem k městu.

ČTĚTE TAKÉ:

Rodinná vila o obytné ploše čítající víc než 650 metrů čtverečních je rozdělena na dvě části. Předěl mezi nimi tvoří investorem vyžádaný vodní prvek (jedná se o několik terasovitě umístěných dekorativních bazénků), který plynule přechází v plavecký bazén. Ten se také stal ústředním prvkem celého návrhu.

Na jedné straně bazénu je umístěna hlavní ložnice a studovna. V druhé části domu, která je s první částí domu spojena proskleným mostem vinoucím se nad bazénem, je obývací část domu. V přízemí je umístěno několik pokojů pro hosty, společenská místnost a garáž pro čtyři auta. Hlavní ložnice a obývací pokoj jsou přitom jakoby visuté nad město.

Foto: Nick Springett