Americký stát Arizona leží na jihozápadě země a jeho typickým poznávacím znakem jsou pouště plné kaktusů a dalších suchomilných rostlin. Že se i v prostředí pouští dá bydlet skutečně královsky, o tom svědčí rodinný dům Quartz Mountain Residence navržený architektonickým studiem Kendle Design Collaborative.

Opět dokázáno: v jednoduchosti je krása

Na vzhledu této rezidence je po všech stránkách evidentní snaha o jednoduchost bez extravagantních příkras. Jednoduché tvary a tradiční materiály, jako je dřevo, kámen a sklo, mají za cíl podtrhnout harmonii celku, v němž žádný jednotlivý element neruší.

ČTĚTE TAKÉ:

V tomto ohledu vyšli architekti vstříc majitelům tohoto jednopatrového domu, jejichž velkým přáním bylo nechat si navrhnout a zařídit dům, který nebude přeplácaný. Naopak se zasadili o co nejjednodušší styl, který jim vyhovuje nejvíce a také nejlépe koresponduje s vyprahlou krajinou v okolí.

Když na zahradě rostou kaktusy

Interiéry jsou díky velkým oknům otevřené směrem do zahrady a centrální prostor je propojen v jednu prostornou místnost, kde je umístěna kuchyně s jídelnou i obývací prostor s obrovským krbem.

Jednotný dojem z prostoru dolaďuje krémová podlaha i poněkud nezvykle zvolený strop. Ten je obložen tmavým dřevem, do něhož jsou zapuštěna bodová světla. Opticky tak propojuje nejen celý vnitřní prostor, ale také interiér domu s venkovní terasou.

Vzhledem ke klimatickým podmínkám nenajdeme na předzahrádce domu pro nás typické okrasné rostlinky, ale rozmanité sukulenty i vzrostlé štíhlé kaktusy. I tento prvek však domu přidává na jedinečnosti.