Jelikož se informace o energií nabitém místě v okolí nádherné uruguayské krajiny rychle rozšířila, začalo se na toto místo vypravovat stále více cestovatelů praktikujících spirituální turistiku. A vzhledem k tomu, že zdolat kopec, který k vytouženému místu vede, není žádná sranda, vznikl nápad, aby na vrcholu kopce vyrostl malý rodinný hotýlek, který vytrvalým turistům nabídne občerstvení i ubytování.

Pod taktovkou architektů ze studia FDS Arquitectos tak v roce 2012 vznikl tento hotel s názvem Cerro Mistico (do češtiny lze přeložit jako mystický kopec).

ČTĚTE TAKÉ:

Mystický kopec se těší oblibě již pěknou řádku let

Kromě již zmiňované pozitivní energie se na tomto místě nacházejí také archeologické pozůstatky, které je sice obtížné datovat, ale v každém případě svědčí o dlouholeté oblibě tohoto místa.

Architektura hotelu se nese v pokorném duchu s ohledem na místo, na němž stavba stojí. Jedná se o jednoduchou, podélnou budovu. Dvě stěny hotelu jsou postaveny z kamenů a společně vymezují spodní patro, v němž se nachází šest oddělených pokojů pro hosty.

Horní patro využívá jako stavební materiál z větší části dřevo a slouží jako veřejné prostory hotelu včetně recepce a menší restaurace. Před hotelem pak ještě vznikla prostorná veranda určená k meditacím. Hosté mají k dispozici také bazén.

Vzhledem k místu, kde hotel vznikl, není divu, že nebylo možné využít pohodlí, které u klasického pozemku představují inženýrské sítě. S tím si ale architekti hlavu nelámali. Veškeré energie, které hotel potřebuje, si také dokáže sám vyrobit za pomoci větrného mlýnu a solárních panelů. Pitnou vodu, která je zde prý skutečně vynikající, získává hotel přímo ze studně.

Foto: Jose Pampin