Tento moderní dům navrhlo architektonické studio IDIN Architects a našli bychom ho v thajském městě Nakhon Ratchasima. Byl postaven v roce 2011 a svým obyvatelům nabízí velmi komfortních 200 metrů čtverečních užitné plochy. Vzhled domu vznikl na přání majitele, jenž požadoval, aby studio navrhlo takový dům, který by reflektoval jeho životní styl (miluje cestování a jízdu na kajaku) a vášnivý zájem o architekturu.

Orientace domu vůči světovým stranám byla podmíněna vnějšími vlivy - majitel si přál zohlednit sluneční svit i směr větru. Čelní (a také nejvíce prosklenou) stranou je dům orientovaný na jižní stranu, kam je také příjemnější výhled. Předsunuté horní patro, které podpírá ocelový nosník, má symbolizovat výzvu a dobrodružství, jichž se majitel domu nikdy nezalekne, ba naopak je přímo vyhledává.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

V přízemním patře domu se nachází společenská část interiéru. Najdeme zde rozlehlý obývací a jídelní prostor, toaletu, spižírnu a skladiště. Druhé patro je čistě privátní. Jsou zde umístěny tři prostorné ložnice a dvě koupelny. Interiéry jsou na evropský vkus zařízeny možná až příliš stroze.

Útulnosti nepřidává ani hojně využívaný surový beton. V kombinaci s tmavým dřevem (například v koupelně) působí přívětivěji. Za zmínku ovšem stojí vzdušné betonové schodiště propojující horní patro s přízemím. Také rozlehlé prosklené plochy, jimiž do interiéru vniká velké množství denního světla a které nabízejí překrásný pohled do venkovní zeleně, působí elegantně a obyvatelům domu zpříjemňují bydlení.