Původní část domu není svou rozlohou příliš velká. Dům byl ovšem postaven na pozemku dostatečné velikosti, aby jej bylo v budoucnu možné rozšířit, a majitelům tak poskytnout větší komfort.

Když se ke slovu dostane design

Realizace této přístavby, kterou navrhlo architektonické studio De Bever Architecten, byla dokončena v květnu roku 2013 a součástí stavebních úprav byla také renovace původní části domu.

Dostavěná část domu má rozlohu 77 čtverečních metrů a je pro ni typický jednoduchý a čistý design. Klasické zdi byly v přední části stavby nahrazeny prosklenými stěnami, které do moderního interiéru vpouští dostatečné množství denního světla. Zčásti prosklený je dokonce také samotný strop.

ČTĚTE TAKÉ:

Denní světlo jako základ

Díky světlu a otevřeným prostorům působí House IV útulně a otevřeně směrem do pečlivě upravené zahrady, která přitom poskytuje dostatek soukromí. Kromě krátce střiženého trávníku, živého plotu i vzrostlých stromů je nejvýraznějším prvkem zahrady venkovní bazén, který svým umístěním opět propojuje venkovní prostor se samotnou přístavbou.

Na maličkostech záleží

Architekti si dali záležet i na maličkostech. Jednotlivé části domu - ať už se jedná o umístění střešních oken, volbu podlahového vytápění, venkovní světelné panely, či zaoblené stěny v interiéru - jsou přizpůsobeny celkovému charakteru stavby i jejímu okolí. Je evidentní, že dům byl navržen s citem pro detail a se snahou vyhovět modernímu, a přitom pohodlnému způsobu bydlení.

Moderní materiály pro moderní domov

Z materiálů byl kromě již zmíněného skla ve větší míře využit i beton. Ten najdeme na podlahách, ale je z něj vyrobena také střecha. Zajímavě jsou řešené také dveře, ty jsou totiž vyrobeny z pochromované oceli.

Foto: Norbert van Onna