Tento nádherný venkovský dům, z něhož hned na první pohled čiší pohoda a letní dovolená, má za sebou bohatou 300letou historii. Dům byl původně postaven v 18. století a později jej zrekonstruoval architekt Nuri Vidal. V průběhu let došlo v interiéru i na vnější části domu k úpravám, které vedly až k této dnešní podobě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Oáza klidu a pohody uvnitř města

Nyní katalánský domek vlastní rodina se třemi dětmi. Přestože dům stojí v centru jednoho z větších měst v regionu, díky správně upravenému okolí působí, jako by byl od zbytku světa izolován a žil vlastním pomalým životem.

Když se původní a moderní prvky doplňují

Klidnou atmosféru podporuje precizně upravená zahrada, kterou vymezují kamenné zdi. Na zahradě se (kromě perfektně posekané trávy a dobře zastřižených jehličnanů) nachází krásná kamenná studna, venkovní bazén a relaxační předzahrádka s krytým posezením. Venkovské pohodě nahrává i množství květin, které jsou do exteriéru nenuceně začleněny. Z celého domu zkrátka dýchá dobrá nálada i pořádná dávka historie.

Také interiéry se snaží o uchování velké části původních prvků, které jsou stylově a citlivě doplněny prvky modernějšími. Původní kouzlo domu je zachováno například v podobě oken, dveří či venkovní fasádě. Další výhodou vnitřního prostoru je dostatek přirozeného světla, díky němuž jsou interiéry dobře nasvětlené a vzdušné. Na prázdninový odpočinek je tento dům přímo stvořený.