Současný majitel domu měl od samého počátku dost jasnou představu o tom, na jakém místě by rád bydlel. Jedná se o podnikatele a svobodného mládence, který se rozhodl opustit svůj původní byt a přestěhovat se blíž k přírodě.

Jeho dalším přáním bylo stát u zrodu nového domu úplně od počátku. Už samotný výběr pozemku, kde nyní AL Rio de Janeiro stojí, probíhal na základě spolupráce mezi ním a architektonickým studiem Arthur Casas.

ČTĚTE TAKÉ:

Pozemek, který splňoval většinu investorových přání, se objevil v horách nedaleko pláže Sao Conrado. Jedinou vadou na jeho kráse byl fakt, že pozemek nemá přímý výhled na moře, což si klient přál. Ředitel architektonického studia majitele přesto přesvědčil, že to není problém, s nímž by se nedalo hnout.

Řešení této otázky spočívalo ve vyvýšení domu a v jeho stupňovitém uspořádání. Vchod do domu, společenská část interiéru a bazén tak vlastně umístili do druhého patra nad pokoj pro hosty a servisní místnost. Díky tomu mají nakonec všechny důležité obytné místnosti výhled na moře - přesně tak, jak si majitel přál. Dům nabízí ještě třetí patro, kde najdeme ložnici a domácí pracovnu.

Foto: Fernando Guerra