Začneme nejdřív u myšlenky domu. V Montrealu, v této čtvrti, jsou tradiční dvojdomy. Je to nedaleko k průmyslové oblasti a tahle čtvrť nikdy nebyla pro extrémně bohaté lidi. Řadovky a dvojdomy prakticky všude v okolí mají dvě patra, kde každé je pro jednu rodinu. Tady to není jinak.

Jenže Beaumont House nemá klasické rozdělení patro/samostatná jednotka. Jedna z nich obsazuje přízemí a vyvýšenou část prvního patra, druhá pak další část prvního patra a nejvyšší druhé patro. Jakési věžovité rozdělení do mezonetu umožňuje vpustit jižní slunce do všech obytných prostor. I střední část, kde je obývací pokoj s extrémně vysokým stropem, je dobře osvětlena díky střešním světlíkům.

Dům je postaven z pohledového betonu, a to jak na rubové, tak i lícové straně. Mezi betonem je pak izolační výplň. Strohost betonu je zde doplněna některými zdmi v bílém štuku a pak hlavně obkladem ze dřeva. Paleta materiálů je omezena na ořech a cedr, takže se tu nic netluče a vše je jednolité a efektní. Přispívá k tomu i litá lesklá podlaha ve všech pokojích, kromě koupelen.