Suroviny:
400 g tagliatelle
300 g mražených mušlí
115 g garnátů v plechovce nebo čerstvých
500 g rajčat oloupaných a nakrájených na kousky
2-3 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na tenká kolečka
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
125 ml bílého vína
1 bobkový list
1 lžíce kaparů
2 lžíce najemno nakrájené petrželky
čerstvě umletý černý pepř
sůl
Návod:
Tagliatelle vaříme al dente (8-10 minut) ve velkém hrnci osolené vody. Občas promícháme. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat, prolijeme studenou vodou a necháme znovu okapat. Následně je prohřejeme a promícháme s máslem. V hrnci mezi tím rozehřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme. Přidáme k tomu víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Všechny neotevřené mušle vyhodíme. Dále přidáme garnáty, rajčata a kapary, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Nakonec přidáme těstoviny a petrželku, vše dobře promícháme a pak již můžeme podávat. Vhodná příloha: teplý italský chléb ciabatta.