Suroviny:

400 g tagliatelle

300 g mražených mušlí 115 g garnátů v plechovce nebo čerstvých 500 g rajčat oloupaných a nakrájených na kousky 2-3 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje 1 cibule nakrájená na tenká kolečka 1 stroužek česneku nakrájený na plátky 125 ml bílého vína 1 bobkový list 1 lžíce kaparů 2 lžíce najemno nakrájené petrželky čerstvě umletý černý pepř sůl

Návod:

Tagliatelle vaříme al dente (8-10 minut) ve velkém hrnci osolené vody. Občas promícháme. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat, prolijeme studenou vodou a necháme znovu okapat. Následně je prohřejeme a promícháme s máslem. V hrnci mezi tím rozehřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme. Přidáme k tomu víno, bobkový list, sůl, pepř a mušle. Vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Všechny neotevřené mušle vyhodíme. Dále přidáme garnáty, rajčata a kapary, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Nakonec přidáme těstoviny a petrželku, vše dobře promícháme a pak již můžeme podávat. Vhodná příloha: teplý italský chléb ciabatta.