Centrálním prvkem pavilonu je jeho jednoduchý tvar, zahrnující elegantní sedlovou formu. Tato architektonická volba nejen dodává pavilonu čistý vzhled, ale také odkazuje na pohyb tenisového míče přes kurt. Vnější fasádu tvoří černé kovové panely, které vytvářejí zajímavý kontrast s okolní krajinou.


Když vstoupíte dovnitř, uvítá vás sofistikované vnitřní uspořádání. Každý detail je promyšlen tak, aby nabídl nejen estetický požitek, ale také praktickou hodnotu. Pro sportovně založené jedince je k dispozici prostorná posilovna, kde zdobný cedrový obklad stropu a stěn vytváří příjemnou atmosféru.


Venkovní obytný prostor s barem nabízí ideální místo pro odpočinek a setkávání po náročném tenisovém zápase. Skleněné stěny propojují interiér s okolím, umožňujíce tak plynulý přechod mezi venkovní a vnitřní oblastí. Vinárna pak láká na posezení s výhledem na venkovní prostor, kde můžete s přáteli a rodinou sdílet okamžiky radosti.


Pro hosty, kteří si chtějí vychutnat zápasy na blízkém tenisovém kurtu, jsou k dispozici plovoucí denní lůžka, která slouží jako vyhlídkové plošiny. Tato inteligentní designová volba umožňuje hostům sledovat hru a zároveň si užívat relaxace a komfortu.


Jedním z výrazných rysů Tenisového pavilonu Brentwood je kontrast mezi jeho interiérem a exteriérem. Zatímco vnější obálka využívá tmavé kovové panely, interiér zazáří díky teplému cedrovému obložení. Tato protikladná kombinace dodává prostoru jedinečný vizuální efekt, který zvýrazňuje spojení moderního designu s přírodními prvky.


Tenisový pavilon Brentwood není pouze stavebním projektem, ale reprezentuje také vášeň pro tenis a inovativní architekturu. Jeho dokonalé propojení funkčnosti a estetiky vytváří prostor, kde se sport a elegance setkávají. Ačkoli je architektonicky výjimečný, zároveň si uchovává praktičnost a pohodlí, které potřebují jak vášniví tenisté, tak ti, kteří si chtějí jednoduše jen odpočinout v krásném prostředí. Tenisový pavilon Brentwood - místo, kde se architektura stává inspirací.

  • Projekt: Tennis Pavilion
  • Foto: Paul Vu
  • Autor a zdroj: Alex Pettas Architecture